FORSIDE          MOBIL        ENGLISH        INDHOLD        SØG        HJÆLP   
      
 
 
Udvalgt indlæg
 
4/7 - 2017 Carsten Rytter
BAC til Världsungdomsspelen    Skriv svar   Ret indlægget
Joachim på præmieskamlen.
Bagsværd AC havde 11 atleter i aktion til Världsungdomsspelen i Gøteborg samt 3 der tog med som supportere, da de ikke kunne konkurrere pga. skader. Desuden var der 3 trænere og en håndfuld forældre med i større eller mindre udstrækning. Stævnet varede 3 dage hen over weekenden fra fredag d. 30/6 til søndag d. 2/7.
Om fredagen var Klaus Præst Jaque første mand i aktion på 400mH i MS. Han blev nr. 2 i C-heatet i et fint veldisponeret løb og fik den gode tid 58,20. Senere på aftenen løb Joachim Weel Rosbo 5000m i A-heatet og her var der en der agerede en fin hare, som Joachim fulgte med. Det tegnede rigtigt fint for tempoet var et der lige burde passe Joachim. Efter 3600m måtte Joachim dog slippe haren, der endte med at vinde heatet, mens Joachim måtte tage nogle rolige omgange. Joachim kom dog godt igen på de sidste 300m og sluttede i tiden 15.07,22 på en fin 3. plads. Herefter skulle Joachim en tur på præmieskamlen.
De første i ilden om lørdagen var Toke Gotthardsen og Sebastian V. Buschardt, der løb 100m i MS. Der var en god medvind på langsiden og derfor fik de begge tider der ikke kan godkendes i statistikken. Toke løb 11,39 i første heat med +3,6 m/s og Sebastian løb 11,47 i 5. heat med +2,5 m/s.
Lørdag var der også ankommet et par Springere og i Stangspring P14 sprang Ingrid Sofie Bach Jensen Bang. Hun kom desværre ikke højere end indgangshøjden på 2.21 meter på grund af en øm afsætsfod.
På 1500m i MS stillede Klaus til start i B-heatet og han havde fået lyst til at hjælpe alle de andre frem til en god tid. Derfor tog Klaus spidsen og trak 700m i fint tempo, men da en del konkurrenter gik forbi ham, så valgte Klaus at udgå.
I D17 på 1500m stillede Sigurd Zielinski Djurup til start i C-heatet. Han løb rigtigt fornuftigt med nogle stabile omgangstider, hvor en del andre lagde for hårdt ud. Derfor kunne Sigurd overhale flere konkurrenter i den sidste halvdel af løbet, da han havde disponeret helt rigtigt. Sigurd kom i mål som nr. 6 i heatet i tiden 4.30,56, som er en forbedring af PR med 14 sek.
Toke stillede også op i Længde i MS og her blev hans bedste notering 5,64 i +1,2 m/s.
Sidste atlet på banen om lørdagen var Stinus Dolmer Nielsen, der skulle løbe 800m i D14 i B-heatet. Stinus fik placeret sig helt fremme i feltet og var hele tiden vågen, når der skete ændringer i feltet. Han disponerede også sine kræfter rigtigt godt og rykkede kun behersket med, da der blev sat tempo på efter 430m. Derfor havde Stinus noget tilbage i posen til at sætte en flot spurt ind de sidste 200m. Der var ikke andre der kunne være med og derfor vandt Stinus heatet i tiden 2.12,90, som er PR med 3½ sek. Stinus slog også flere fra A-heatet, således at han samlet blev nr. 7.
Om søndagen var Stinus på igen som den første, da han løb 300m i B-heatet på 300m i D14. Stinus kom i mål på gode 41,08, som nr. 7 i heatet.
Marie Bech løb også 300m i P15 i H-heatet. Hun fik løbet et godt disponeret løb, hvor der var god fart på fra starten, men Marie havde gemt lidt til de sidste 100m. Hun kom ind på opløbsstrækningen sammen med 2 konkurrenter, men dem kunne hun rykke fra på den sidste langside. Marie fik tiden 51,54, som nr. 6 i heatet.
Herefter var det Seniorsprinterne’s tur, hvor det nu gjaldt 200m i MS. Sebastian fik noteret 23,28 i 6. heat med +1,5 m/s i vind. Toke fik tiden 23,67 i 8. heat, hvor vinden var +2,5 m/s.
Weekendens anden Springer var Josefine Bach Jensen Bang, som satte årsbedste i Højde med 1.51 meter. I den stride og ujævne blæst fik Josefine efter protest fra træner og løvefar tildelt et fjerde forsøg på 1,51 da en ivrig speaker slog sig ned nærmest oveni Josefines tilløb. På første forsøg på 1,56 var Josefine flot fri af overliggeren, men snittede den hårfint med læggen. Så det blev ved de 1,51.
Eneste Kaster der havde modet til at stille op på ”den store scene” var Annemarie Østergaard i Diskoskast i P15. For de lange kast, diskos, hammer og spyd er der kval-krav til VUS. Annemarie havde allerede til kval-konkurrencen klaret kval-kravet på 30m i P15 som 14 årig.
Ifm. hovedkonkurrencen får man kun et enkelt prøveforsøg i forhold til de hjemmelige konkurrencer. På Stadion er der mere end god vind, hvor kasteburets vinger allerede ved konkurrencens start står og svajer mere end rigeligt. Annemarie får i sit første forsøg lagt diskosen ud på 27m, hvilket er et ok udlæg under svære vindforhold. Vinden tiltager og kasteburets vinger kan ikke fastholdes forsvarligt og konkurrencen indstilles inden alle har fået deres første forsøg. Div. officials og stævnelederen bliver tilkaldt. Skal konkurrencen fortsætte eller ej ? Efter en times pause genoptages/starter konkurrencen på ny og på nye vilkår. Konkurrencen starter forfra og afsluttes efter 3. runde, altså ingen finale runde, da tidsplanen er skredet godt og grundigt. Der nedlægges protest, nogle har kastet langt i deres første forsøg og vil gerne bibeholde dette resultat. Dem, der har nået at kaste en gang, får lov til at vælge, om de vil bibeholde dette og stå over i første runde af den nye konkurrence. Inden træner Steen kan nå at forcere hegnet ind til inderbanen har Annemarie selvstændigt besluttet, at hun ikke vil bibeholde sit første runde resultat. Fornuftig beslutning især i betragtning af 33m ved ØDMU for 14 dage siden. Annemaries nye første forsøg sidder desværre i nettet og andet ditto. Nu er hun under pres bare for at få målt et resultat. Hun vælger at lave et sikkerhedskast vindforholdene taget i betragtning, som måles til 26m.
Der vil helt sikkert gå en rum tid før hun igen vil opleve en tilsvarende konkurrence med de vindforhold og den varighed, 2 timer med 1 times afbrydelse, igen. Annemarie’s bedste forsøg blev målt til 26,64, hvilket gjorde at hun blev nr. 18. På en renset resultatliste for de 14-årige blev det en fin 4. plads.
Anton Østdal stillede til start på 3000m i D17 i A-heatet. Der var nogle der løb rigtigt stærkt og nogle der lagde meget forsigtigt ud og her i mellem lå Anton sammen med 2 andre og blev belastet af den kraftige vind. Derfor blev det ikke rigtigt Antons dag, men han kom dog i mål i pæne 9.05,77 på en 12. plads.
Klaus og Joachim havde sat hinanden stævne på 800m i MS i D-heatet. Til forskel fra gårsdagens 1500m, så løb Klaus meget fornuftigt, pænt fremme i feltet uden at tage spidsen og først med 200m igen rykkede han, så ingen af de andre kunne nå ham. Klaus vandt heatet i 2.01,82, mens Joachim kæmpede i den anden ende af feltet og fik tiden 2.06,06.
Tak til alle aktive atleter, supporter atleter, forældre og trænere for en god tur, der er helt sikkert plads til flere, der har brug for en god atletikoplevelse til næste år.

  
Terminsliste (evt. tilmelding) 
25/9Bestyrelsesmøde
29-30/913/9Afslutningsstævnet - Greve
5/1028/9Lysstævne - Amager
Nyheder 
23/9 Webshoppen med klubtøj er åben
16/9 Bagsværd nr. 6 i Kvalifikationskampe...
15/9 Anton Østdal er optaget i DAF's Cent...
7/9 Joel Ibler Lillesø har klaret kravet...
3/9 DMU med 3 medaljer
Medlemmerne