FORSIDE          MOBIL        ENGLISH        INDHOLD        SØG        HJÆLP   
      
 
 
Udvalgt indlæg
 
4/11 - 2017 Carsten Rytter
Skildring fra første CTU-samling    Skriv svar   Ret indlægget
En lille rejseskildring af Lars Bach

I starten af oktober tog en lille flok BAC’ere til træningssamling i Vejen i Jylland. Det var Andreas Bube, Mia Mørck og Ellen Geckler Friborg, der sammen med ungdomstræneren Lars Bach Jensen skulle deltage i vinterhalvårets første Elite-Talent træningssamling for landets fremmeste eliteaktive. Umiddelbart virkede Vejen ikke som et oplagt valg, men det skulle vise sig at være helt forkert. Vejen bød på nogle fremragende idrætsfaciliteter som var helt perfekte til denne store samling for alle hovedgrupperne.

Samlingen startede tidligt fredag eftermiddag med indkvartering og frokost – og derefter den første velkomst fra træner-gruppen fra DAF. Og så var det ellers i gang med træningen. Første træningspas var på tværs af hovedgrupper med rotation. Så det var en skøn blanding af styrke, koordination og afsætstræning for Sprintere, Kastere, Mangekæmpere, Springere og Løbere. Det var skønt som medfølgende træner at se den hyggelige stemning som forbundets trænere og atleterne selv bidrog aktivt til. For en ny atlet i det her regi var det let for Ellen at træde ind i den store træningsgruppe på godt 80 atleter. Det gjorde det også endnu hyggeligere for Ellen at have Bube og Mia med til samlingen.

De aktive finder netop foredragsdelene af træningssamlingerne mindst sindsoprivende. Men der blev nu alligevel spidset ører da forbundets sportschef Piotr Haczek kunne præsentere kvalifikationskravene til de kommende internationale mesterskaber for seniorer og ungdom. Der er tale om nogle ambitiøse krav da forbundet gerne ser udtagne atleter klare sig godt til de internationale mesterskaber.

Om lørdagen var der så træning om formiddagen for disciplin-grupperne. Her var det den meget dygtige og erfarne træner, Lars Nielsen fra Århus 1900 som stod for træningen. Træner Lars fra BAC var passende trænerassistent og hjalp til med det praktiske omkring træningspasset. Lars Nielsen er en meget dygtig og erfaren træner som BAC træner Lars selv har haft som landstræner for rigtig mange år siden. Så det var næsten som at kommer hjem, og i det hele taget meget inspirerende.

Efter frokosten var der endnu et træningspas med fokus på styrketræning. Vægttræning som cirkeltræning så hårdt ud, det har vi så småt taget i brug i vores styrke-mandagstræning for de store atleter i vores 14-17 års gruppen. Til aften var det en pep-talk fra atletikforbundets formand, Carsten Munkvad. Der blev lyttet og spurgt passende kritisk ind til forbundets prioriteringer. Der var også diskussioner af, hvordan elitearbejdet i DAF kan styrkes uden adgang til de store økonomiske ressourcer. Samarbejde mellem trænere på tværs af klubberne var vist det gennemgående svar.

Lørdag aften var der sociale aktiviteter med trænere som dommere på en række forskellige stationer. Atleterne blev opdelt i grupper af 6-8 stykker og skulle igennem forskellige poster med fokus på ballon-oppustning og -sprængning, boldkast og meget mere. På en af posterne skulle grupperne filme en lille video som blev evalueret i plenum sidst på aftenen.  Søndagen stod på endnu et træningspas og så lakkede en lang weekend mod enden.

De næste aktiviteter bliver i november måned, hvor der trænes i disciplin-grupperne. For Ellen er der samling på Østerbro Stadion i november. Der er stævner i januar, mulighed for træningslejr i Sydafrika i januar (som nok primært benyttes af de voksne elite-atleter) og tilbud om træningslejre igen i påsken. Det bliver spændende at følge alle aktiviteterne de kommende måneder.  Samtidigt vil en endnu større gruppe af BAC atleter deltage i den decentrale talentudvikling i henholdsvis Ballerup og Helsingør.  Der er grøde i klubbens talentarbejde – det er kun dejligt.

  
Terminsliste (evt. tilmelding) 
27/1019/101. runde af Cross Nationals
21/1118/11Julefrokost
Nyheder 
11/10 Nu kan du atter købe klubtøj
6/10 Mega flotte BAC-resultater til Eremit...
16/9 Joachim Weel Rosbo Danmarksmester på...
11/9 Kvalifikation til Eliten
9/9 Joel Ibler Lillesø sætter Dansk Ung...
Medlemmerne