FORSIDE          MOBIL        ENGLISH        INDHOLD        SØG        HJÆLP   
      
 
 
Nyheder
 
<< Ældre   Nyere >>   Alle indlæg   Skriv nyt indlæg   Søgning   
23/8 - 2020
Store DM 2020: 2 sølv og 2 bronze samt yderligere 2 flotte indsatser    Skriv svar   Ret indlægget
I weekenden d. 14. – 16. august blev der afholdt Store DM (senior DM på bane) på Østerbro Stadion. BAC havde kun 5 atleter til start, da der desværre var nogle stykker, der tidligere på sæsonen var blevet sat tilbage pga. skader og dermed ikke var i form til et stort mesterskab. Alligevel blev det til 2 sølvmedaljer, 2 bronzemedaljer samt yderligere et par gode præstationer.
Fredag aften var der 10.000m på programmet og det var en meget varm sommeraften, som ikke er helt optimalt, når man skal løbe langt. Joachim Weel Rosbo stillede op igen og prøvede fra start at gå med en stor frontgruppe. Det gik lige lovlig stærkt og derfor slap Joachim meget fornuftigt gruppen efter de første 1000m. Han kom til at løbe alene de næste par kilometer inden de bagvedliggende nåede op. Herefter fik han hjælp til at sætte tempoet og Joachim sluttede faktisk rigtigt flot af med en sidste km på 2.58. Joachim fik en fin 13 plads i tiden 31.30,81, hvilket er flot, når man tager varmen i betragtning.
Lørdag var det kun Mia Helene Mørck, der skulle løbe 1500m, som er lidt langt for Mia og som hun ikke har så meget rutine med. Mia lå blandt de forreste hele vejen, så hun havde god kontrol over løbet. Da der mangler 500m går Mia selv frem og tager spidsen og ved 200m igen bliver hun presset bagfra, hvilket får Mia til at rykke og lave hul til resten. På opløbet syrer Mia og 2 konkurrenter kan gå forbi, så Mia kommer i mål på 3. pladsen i 4.27,29 og vinder Bronze.
Søndag fik Lia Palmberg Nordhald (2003) Senior DM debut i en konkurrence, som viste det højeste niveau i mange år i en dansk kvinde højde konkurrence. Lia fik 1,55 og havde et par nogenlunde forsøg på klubrekorden 1,60. Start højden var 1,50, som Lia klarede sikkert i andet forsøg. De 1,55 kom i hus i tredje forsøg. Tillykke med DM debut til Lia.
Der var også debut ved Store DM til Joel Ibler Lillesø og han havde valgt at stille op på 5000m mod nogle meget skrappe, ældre og mere rutinerede mænd. Joel løb yderst fornuftigt blandt de forreste i feltet, så han hele tiden havde styr på de forreste og havde snor i dem. Løbet blev lidt taktisk og først på sidste halvdel blev der sat rigtigt fart på feltet. Det gjorde at det tyndende ud i det forreste felt og til sidst var der kun 3 løbere der skulle deles om medaljerne. De 2 andre havde lige lidt mere at skyde med på opløbet, men Joel kunne løbe en super flot Bronzemedalje hjem, hvilket er utroligt flot af en der kun er 16 år.
Mia Helene Mørck var også klar på favorit distancen 800m og det blev et parløb mod sidste års DM-vinder, hvor der blev kæmpet helt til målstregen. Desværre måtte Mia se sig slået med et mulehår på 0,12 sek. Mia’s tid i mål var fine 2.07,45, hvilket sikrede hende Sølvmedaljen.
På tilsvarende måde havde Andreas Bube et parløb med Kristian Uldbjerg Hansen på mændenes 800m. Bube havde været skadet i juni, hvilket gjorde at han havde en længere periode helt uden løbetræning. På trods af at Bube ikke havde været i konkurrence i hele sommerhalvåret og at han ikke var på 100%, så stillede han alligevel til start fordi at det var DM. I sidste ende viste det sig også at Kristian er gået meget frem og var stærk samt at Bube lige manglede lidt. Dette medførte at Bube måtte strække våben på den sidste del af opløbet, da han var 0,29 sek. efter i mål. Men en flot indsats på dagen sikrede Bube en fin Sølvmedalje i tiden 1.50,49.
Det var nogle meget, meget tætte opgør, som på målstregen ikke helt faldt ud til BAC’ernes fordel. Det kan vi godt ærgre os over, men alle 5 atleter gjorde det flot og de kæmpede med alt hvad de havde på dagen og 4 medaljer skal vi være meget glade for. Tak til jer alle for en super indsats.

22/8 - 2020
DM kaste Mangekamp oplysninger    Skriv svar   Ret indlægget
Vi glæder os til at se alle til DM i kastemangekamp for ungdom, senior og masters lørdag og søndag 29-30 august 2020 samt DM i vægtkast for seniorer Lørdag d. 29 august på bagsværd stadion.
Vi vil benytte både stadion og kastegården begge dage. 

Tidsskema til DM kastemangekamp
Startlister i iMars Resultater for 29. august og 30. august er meldt færdige i iMars.
Billeder fra 29-30 august deles her

7/8 - 2020
Mia løber dansk årsbedste og næsthurtigste tid nogensinde    Skriv svar   Ret indlægget
Fredag d. 7. august havde Mia Helene Mørck taget turen til Kristiansand i Norge, for at deltage i et stort stævne på favoritdistancen 800m. Der var nogle modstandere, der havde lidt bedre SB end Mia og en del med langsommere SB, så på den måde var det et rigtigt godt felt at komme i og med en hare der trak i et helt passende tempo. Hare med felt kom rimeligt hurtigt ned til 200m-mærket, hvor Mia til trods af at være tidsmæssigt hurtigt ude lå i den sidste halvdel af feltet. Mia fik arbejdet sig kontrolleret frem mellem 300m og 400m, så hun lå som nr. 3 efter haren. Mia rundede 400m i ca. 60,5 – 61,0, som er rigtigt hurtigt. Haren gik ud efter 450m og ved 550m gik den norske pige på 2. pladsen op i front, hvor Mia ikke lige kom med helt i ryggen på hende. Men Mia åbnede også op og fulgte efter, så hun rundede 600m i 1.33,4 – 1.33,9 og holdt afstanden og tempoet til den norske pige hele vejen til mål. Mia løb over målstregen i 2.05,65. Tiden er SB og Mia’s næsthurtigste tid nogensinde kun 0,88 sek. fra PR og det er dansk årsbedste.
Kæmpe tillykke til Mia med det flotte resultat, som nok har givet en hel del selvtillid inden næste weekends Store DM.
Løbet kan ses HER og spole ind til 3.25.30.

5/8 - 2020
4 flotte resultater til TRACKS med DUR17    Skriv svar   Ret indlægget
Tirsdag d. 4. august afholdt Sparta andet stævne i TRACKS-serien, som de havde valgt at kalde ”Sparta Team R Invite” og her var der mulighed for at løbe Mile, 1500m, 5000m og 10000m.
Der var 4 løbere fra BAC, der havde valgt at stille op og det var med stor succes over hele linien. Vejret var noget nær perfekt, hvor en halvlun sommeraften og tilnærmelsesvis ingen vind gjorde forholdene rigtig gode.
Første løber i ilden var Mia Helene Mørck, som havde lyst til at prøve sig af på den for hende lidt sjælden løbet og lange distance 1500m. Mia løb i et mix-heat og drengene løb fint på første omgang og fik trukket Mia med, men herefter satte de tempoet ned. Så Mia måtte uden om efter 600m og resten af vejen var det en ensom kamp mod luftmodstanden og tiden. Men Mia gjorde det rigtig flot og kom i mål på hendes næstbedste tid på distancen på 4.27,39.
I A-heatet på 5000m stillede Joel Ibler Lillesø op sammen med 9 andre, der havde tilmeldt sig på tider mellem 14.10 og 14.30, hvor formålet for de fleste var at løbe en tid, der kunne kvalificere dem til Store DM. Det var med en formodning om, at der var en interesse fra mange om at hjælpe med at trække gruppen frem til gode tider. Alle i gruppen bør give en stor tak til Christoffer Boll (Sparta), Simon Holbek (HMRC), Martin Egebjerg Olesen (HMRC) og Joel for at de skiftevis og i fællesskab fik sat et godt og jævnt tempo. Omgangstider på 68,0 til 70,1 (på nær første omgang 67,1) gjorde at gruppen nåede frem til 4000m i 11.29,34. Herefter blev der skruet lidt op og Joel kunne afslutte de sidste 1000m på 2.41, hvilket også gjorde at alle måtte slippe Joels ryk til sidst. Joel vandt heatet i tiden 14.11,10 uden på nogen måde at løbe sig helt ud og han bør nu være sikker på deltagelse til Store DM.
Og så spørger de fleste, når nu det er Joel der løber… er der ikke mere ?
Jo, tiden er selvfølgelig ny Klubrekord i D16-17 og ny Senior Klubrekord, hvor den gamle tilhørte Henrik Skov som i 1984 løb 14.28,90 (forbedring på 17,8 sek.). Og så er det selvfølgelig også ny Dansk Ungdoms Rekord for 17-årige (DUR17), hvor den tidligere tilhørte Mohammed Bashir og lød på 14.36,85 (forbedring på 25,75 sek.).
Løbet kan ses HER
I B-heatet på 5000m havde Noah Grunnet Nouri tilmeldt sig på måske lidt optimistiske 15.40 og med kun 2 andre med hurtigere tilmeldte tider på 15.35, så skulle Noah lade de 2 andre trække og så efter bedste evne bare hænge på. De 2 andre satte er godt og stabilt tempo, som var næsten perfekt for Noah og det var faktisk en af de 2 andre der måtte give fortabt i at følge med. Noah måtte lige slippe den sidste på de sidste 1000m, men han kæmpede sig flot i mål på 15.48,98. Det er en kæmpe PR og også lige 10 sek. bedre end de meget flotte 15.59 han løb på 5 km landevej i Flakkebjerg.
Sidste disciplin var 10000m, hvor Joachim Weel Rosbo skulle bruge en tid til kvalifikation til Store DM. Det var ikke det store felt og der var rimelig stor spredning på deltagernes tilmeldte tider. Heldigvis fik Joachim aftalt med Esben Krogh (Sparta), at de skulle hjælpe hinanden med at trække hver anden km. i et tempo på ca. 3.08. Det samarbejde kørte super flot og først på sidste omgang måtte Joachim lige slippe Esben. Det gjorde dog ikke det store, da Joachim kom i mål på flotte 31.03,88, hvilket kun er 2½ sek. fra PR og burde være en tid der sikrer ham deltagelse ved Store DM.

16/7 - 2020
Joel sætter endnu en DUR17 og Dansk U18-rekord    Skriv svar   Ret indlægget
Torsdag aften d. 16. juli afholdt Sparta et lille Mellem/Lang-stævne, som de havde kaldt ”Holdt Invite” efter deres tidligere formand i 33 år Niels Jørgen Holdt. Og bare fordi at Niels Jørgen ikke er formand mere, så er han stadig en aktiv mand og hjalp til ved afvikling af stævnet.
Der var 1500m, 3000m og 3000mF på programmet. For BACs vedkommende var det kun 1500m, der var interessant, da alle vores 3 deltagere løb denne distance.
I A-heatet havde Joel Ibler Lillesø tænkt sig at løbe stærkt, da han i år ikke rigtig har fået det til at klappe på 1500m. Men vi manglede en god pacer til det høje tempo og her må vi erkende, at vi har nogle gode venner i Sparta. For Heidi Whitehead henvendte sig selv og spurgte om vi havde en pacer eller om hun skulle se hvad hun kunne gøre for at hjælpe. Og hokus pokus, så var Christian Clausen klar til at arbejde hårdt for Joel’s skyld. Så stor tak til både Heidi og Christian.
Planen var at komme lidt frisk afsted på 60 sek. eller lige under på første omgang og så gerne 61 sek. på anden og håbet var at Christian kunne trække de første 1000m. Og haren gjorde det noget nær perfekt. Joel har første omgang på 58,85 og anden omgang på 61,34, så Joel bliver trukket frem til 1000m-mærket på 2.31,19. Herefter måtte Joel lave resten af arbejdet selv. Tredje hele omgang gik på 61,47 og selv om de sidste 300m ikke var de kønneste Joel har præsteret, så gik de alligevel på fine 46,56. Alle de nævnte tider er de lidt skæve håndstoppede trænertider, mens at den officielle tid i mål lød på 3.48,4.
Tjah… man kan næsten ikke blive overrasket mere, når man tænker på hvad Joel allerede har præsteret, men at sætte DUR 17 og Dansk U18-rekord og slå den gamle med 3,54 sek., det er endnu engang fænomenalt !
I B-heatet løb både Markus Sterup Møller (2002) og Camilla Porsdal (2005). Markus er rimeligt ny og har kun løbet ganske få løb. Han var tilmeldt i en tid på 4.45, men lagde frisk ud med en gruppe, hvor han blev trukket fint med. Med omgangstider på 73,1, 72,5 og 71,3 og en hurtig afslutning, så vandt Markus heatet og kom i mål i en tid på 4.27,7. Camilla kom til at løbe alene og havde derved lidt svært med at holde pacet. Hun løb 83,0, 90,5 og 86,0 på de 3 første omgange og kom i mål på 5.26,3.
Joel's løb kan ses HER 

13/7 - 2020
Nye Bagsværd Atletik Club B-Talenter og B-Eliteatlet    Skriv svar   Ret indlægget
På trods af Corona-situationen i første halvdel af 2020, så er der under de særlige forhold blevet trænet godt og der er blevet lavet nogle flotte resultater før Corona lukkede ned og efter der er blevet lukket op.
Det har medført, at der er nogle dygtige atleter, der har klaret krav i Bagsværd Atletik Clubs Elite- & Talentordning.
Hos de yngre har både Ida Caroline Mørck (2006) og Julius Klein (2004) slået B-talentkravet i Hammer, hvor Ida har kastet 42,50, hvor kravet er 38,95 og Julius har kastet 45,31, hvor kravet er 44,18. De rykker dermed begge ind som B-Talent.
Rasmus Baltzersen (2002) slog B-kravet igen på 1500m ved at løbe 4.01,78, hvor kravet var 4.02,39.
Joel Ibler Lillesø (2003) har slået Talent B-kravet på både 1500m og 10km, men hans 10km tid på 30.01 er så god, at han også slår kravet til B-Eliteatlet og rykker dermed op som B-Eliteatlet.
Nogle lidt ældre har bekræftet deres indplacering som Eliteatlet i BAC.
Christoffer Frost-Jensen Johansen (1997) har løbet 800m i 1.51,44i, hvor B-kravet er 1.54,79i.
Josefine Rytter (1994) har både løbet 1500m i 4.35,95i, hvor B-kravet er 4.36,90i og 800m i 2.12,22i, hvor B-kravet er 2.14,11i.
Mia Helene Mørck (1999) og Andreas Bube (1987) har også begge klaret B-kravet igen, igen, men de er i BAC-regi indplaceret som A-Eliteatleter pga. deres indplacering i DAF-regi.

8/7 - 2020
Nyheds-Danmark spærrer øjnene op !    Skriv svar   Ret indlægget    Se flere billeder
Nyheds-Danmark får pludseligt spærret øjnene op, når man sætter et hav af Ungdomsrekorder og herefter sætter kronen på værket (i denne omgang) ved at løbe 5 km på under 14 min. som 16-årig.
Ovenstående er Joel Ibler Lillesøs bedrifter i mega kort form og det har medført at Joel har haft meget travlt med at give interviews til diverse medier.
Danmarks Radio har skrevet et indlæg på deres hjemmeside HER 
Gladsaxe Bladet har skrevet i udgaven fra 1. juli 2020 og kan læses HER
Danmarks Radio i LIGA P3 fra d. 23. juni (32 min inde i udsendelsen) HER
Politiken d. 7. juli 2020 på hele side 10 kan ses på billederne.

<< Ældre   Nyere >>   Alle indlæg   Skriv nyt indlæg   Søgning   
  
Terminsliste (evt. tilmelding) 
16/1Elite 3000m-inde M i Skive
26/1Elite 1500m-inde M i Randers
Nyheder 
6/1 Suspendering af træning for motionsa...
24/10 Klub tøj bestilling
28/9 Seniorklubrekord og flere andre gode ...
20/9 Ungdoms M/L til DMU 14-15 årige
14/9 2. dag ved DMU 16-22 år: 3 x SØLV
Medlemmerne