FORSIDE          MOBIL        ENGLISH        INDHOLD        SØG        HJÆLP   
      
 
 
Nyheder
 
<< Ældre   Nyere >>   Alle indlæg   Skriv nyt indlæg   Søgning   
20/9 - 2020
Ungdoms M/L til DMU 14-15 årige    Skriv svar   Ret indlægget
Hjalte Dalskov, Danmarksmester D15 på 1500m.
I weekenden d. 19. og 20. september 2020 havde Ungdoms M/L 2 atleter med til DMU for 14-15 årige i Hvidovre. Både Camilla Porsdal og Hjalte Dalskov stillede op på 1500m om lørdagen og 800m om søndagen.
Camilla har i pænt lang tid haft problemer med ryggen, så hendes træning har været moderat og forsigtig, men hun havde alligevel mod på at stille til start og få erfaring, så hun til næste år forhåbentlig er bedre rustet både fysisk og mentalt.
Om lørdagen løb Camilla en fin 1500m, hvor hun lagde godt ud, men kom til at løbe det meste af løbet alene. Det blev alligevel til en fin 8. plads med en seedning som nr. 10 i tiden 5.22,22, som er PR med 4 sek.
Hjalte havde næstbedste tid på 1500m og taktikken var, at lægge sig bag favoritten og slå til til sidst. En helt tredje løber gik frem og satte tempo med favoritten og Hjalte lig bag ved. Med 700m igen rykkede favoritten voldsomt, men Hjalte fulgte med lige i hælene. Den tredje 400m’er gik på 64,5. Da der mangler 200m går Hjalte frem og rykker næsten forbi favoritten. De kæmper dog side om side i hele svinget og i starten af opløbslangsiden.  Men på de sidste 80m er det Hjalte, der er den stærkeste og kan løbe først over målstregen som Danmarksmester. Hjalte får tiden 4.14,72, som er PR med næsten 6 sek. og sølle 0,48 sek. fra Joel Ibler Lillesø’s KR i D15. Tiden er også opfyldelse af DAF’s Team Danmark krav ift. sportslig godkendelse.
Søndag løb Camilla 800m og her var det tydeligere, at det især var speeden, der var nedprioriteret ift. hendes træning den seneste tid. Camilla kæmpede fint og kom i mål som nr. 11 i tiden 2.38,36.
Hjalte havde igen næstbedste tid på 800m og taktikken var noget nær den samme. Hjalte lagde dog lidt forsigtigt ud, da mange af hans seneste løb på distancen har været lidt for offensive fra start, hvilket har gjort, at der ikke var noget til sidste omgang. I dag blev udgangsfarten tilpasset bedre og Hjalte fik overhalet et par optimistiske konkurrenter mellem 200m og 400m og efterhånden lagt sig op bag favoritten. Favoritten havde dog økonomiseret med sine kræfter, så han kunne sprinte uimodståeligt først over målstregen. Hjalte fik også afsluttet rigtigt flot og kom i mål som nr. 2 og vandt dermed en Sølvmedalje. Tiden som Hjalte kom i mål på var 2.04,11, som er PR med 3,4 sek. og ny Klubrekord i D15 med 1,75 sek. 

14/9 - 2020
2. dag ved DMU 16-22 år: 3 x SØLV    Skriv svar   Ret indlægget
Søndag var der hele 3 med i hammerkast fra BAC.
Ida Hother le Fevre i P17 startede og havde en fin pr. på 46,68m med i bagagen fra sidste weekend. Men som alle vi kastere har prøvet det, drillede opvarmningen og det fortsatte ind i konkurrencen. Men Ida fik en fin 4. plads med 42,14m.
Julius Klein D17 slog til i første forsøg og satte en fin pr. på 47,06m (den gamle fra DM i kastemangekampen på hjemmebane var 45,34m). Det gav Julius en meget fin anden plads og velfortjent Sølvmedalje.
Benjamin Klein, som ellers har diskossen som favoritdisciplin, kastede i D19 og var meget tæt på sin pr. med 32,39m og fik en 5. plads.

Senere kastede Benjamin Klein også Spyd i D19. Her blev det til en fin 4. plads med 41,01m, som er PR med 60 cm.
Joel Ibler Lillesø havde valgt, at tage udfordringen op på 800m i D17, i stedet for at tage en stensikker guldmedalje på 5000m. Det var bla. imod en Viborgløber, der havde bedste tid på 1.54,94 og som havde et ry for en fantastisk finish. Derfor skulle der også fart på fra starten i et forsøg på at gøre modstanderen træt og i bedste fald få ham sat af. Joel lægger ud i 26,6 og 27,9, som giver en første runde på 54,5, men med Viborgløberen lige i hælene. Næste 200m går på 28,9 og samme status. I svinget begynder der at blive et hul til Viborgløberen, men på opløbet stivner Joel og han bliver passeret 30 meter fra mål. Joel løber i mål i den flotte tid 1.54,36, som er bedre end Søren Jøhnks KR i D17 og vinder Sølvmedalje. Et løb der giver en rigtig god erfaring til Joel, hvor disponering kun læres ved at løbe lige til grænsen igen og igen og desuden kan farten også bruges, når man gerne vil vinde de store finaler på de længere distancer, hvor der afsluttes meget hurtigt på sidste omgang.
Rasmus Baltzersen var en af favoritterne på 800m i D19 og taktikken var at følge med lige bag de forreste og så prøve at slå til på de sidste 130m. Rasmus udførte taktikken til punkt og prikke, men en konkurrent åbnede med 150m igen med en fantastisk finish. Her kunne Rasmus ikke helt afslutte lige så kraftfuldt og løb derfor i mål som nr. 2 i den fine tid 1.57,05, hvilket er SB. Endnu en meget fortjent Sølvmedalje til Rasmus.
Noah Grunnet Nouri var sidste BAC’er i aktion og det foregik på 5000m i D19. Noah var godt med halvvejs, men så blev der rykket, hvor Noah ikke kom med. Noah prøvede senere at gå frem og lukke hullet, hvilket dog ikke lykkedes. Noah kom i mål på en fin 5. plads i tiden 16.00,85, som er Noahs tredje hurtigste tid på distancen.
Signe Xin von Rosen var tidligt oppe søndag morgen for at springe længdespring i P17 gruppen. Signe har i år sprunget 4,75 meter og var fuldt fortjent med til mesterskabet. Efter en rigtig flot 100 meter dagen før var der dog lidt rust at spore, hvilket er helt naturligt når Signe pt. er på efterskole og ikke får trænet helt så meget atletik. Men Signe gav som vanligt alt hun havde at skyde med og fik afsluttet de fire runder med 4,31 meter, hvilket var Signes bedste notering i konkurrencen. Godt kæmpet Signe.
Lia Palmberg Nordhald har haft en stærk corona-sæson med ny PR på 1,57 meter og et højt bundniveau med spring på 1,54 meter og derover  til alle stævner. Derfor var Lia også blandt outsiderne til P17 højde finalen søndag kl. 13.10. Vejret var bestemt ikke højdespring venligt stemt med støvregn og køligt. I de seneste to uger op til mesterskabet havde Lia trænet et nyt lidt længere tilløb med 9 skridt i stedet for 7 skridt som normalt. Det var en konsekvens af Lia’s deltagelse i årets senior DM, hvor det var tydeligt, at Lias vej til spring i 1,60-1,65 klassen skal gå via en højere tilløbshastighed. Det kræver styrke og god timing, men Lia og træneren var enige om at satse lidt.  Om det var derfor Lia var lidt usikker på dagen eller om det var lidt ”favorit-nerver” er svært at sige. Men tilløbet og timingen drillede Lia. Og det blev kun til en notering på 1,51 meter og et par gode forsøg på 1,55. Det rakte desværre kun til en utaknemmelig fjerdeplads -selvom Lia på en normal god dag kunne have løbet med guldet. En sjuskenedrivning i første forsøg på indgangshøjden 1,48 meter viser sig bagefter faktisk at koste en bronzemedalje Øv, men man lærer hele tiden. Og når man tør tænke på at gå til tops, risikerer man altid at stå bagefter med lidt skuffelse i kroppen. Det tager nu ikke noget fra Lias flotte sæson og det flotte træningsarbejde Lia altid står for. Det er kun et lille bump på vejen og Lia kommer flot tilbage!
Nu venter endnu et DMU i næste weekend, hvor de 14-15 årige afvikler deres mesterskab i Hvidovre. Igen i COVID-19’s tegn, men klubben har ikke desto mindre en pæn deltagelse af de unge talenter i klubben. Mere om det mesterskab her på hjemmesiden i næste uge. Der er god gang i klubbens talentudvikling i alle øvelsesgrupper og grund til at glædes over en fin udvikling i klubben.

12/9 - 2020
1. dag ved DMU 16-22 år: Guld og Sølv    Skriv svar   Ret indlægget
Rasmus Baltzersen i hæsblæsende spurtopgør.
Ved første dag af DMU for 16-22 år i Ålborg havde BAC 3 atleter til start. Det blev 3 rigtig gode resultater, som helt overskyggede en grå dag med let regn i en del timer.
Første atlet i ilden var Joel Ibler Lillesø, som skulle løbe 1500m i D17. Han var kæmpe favorit, da han havde en PR der var 15 sek. bedre end den næstbedste. Men en ting er at løbe hurtigt i et felt med hare, noget andet er at skulle skabe det hele selv til et mesterskab. Men efter at hele feltet havde taget det MEGET roligt de første 700m og lå klumpet meget sammen, så tog Joel sagen i egen hånd og skruede gevaldigt op for tempoet. Enten var der ingen andre der turde at gå med eller også kunne de ikke gå med, for meget hurtigt oparbejdede Joel et forspring på 30-40 meter. Det forspring kontrollerede Joel hele vejen til mål og han vandt dermed Guld og kunne kåres til Danmarksmester.
På samme distance i D19 stillede Rasmus Batzersen til start med mulighed for at tage en sølv- eller bronzemedalje, for en af konkurrenterne var Markus Kirk Kjeldsen og han har et niveau over alle andres. Fra start løb Markus afsted mens resten havde indstillet sig på at skulle løbe om sølv og bronze. Rasmus fik placeret sig lige bag de forreste og hver gang at han faldt lidt tilbage, så fik Rasmus ved brug af mindst mulige ressourcer sig manøvreret frem lige bag de forreste igen. Herved fik Rasmus et løb, hvor han sparede mest muligt på kræfterne og var klar til at det hele skulle afgøres til sidst. På sidste omgang bliver der skruet op, hvor Rasmus følger fint med og en ny mand rykker på modsatte langside, hvor Rasmus igen er med lige bagved. 3 mand ligger skulder ved skulder lige foran Rasmus med 230 meter igen. Inden svinget overhaler Rasmus den første. Efter et lille "slagsmål" i starten af svinget, så lykkes det også Rasmus at komme forbi den næste i udgangen af svinget. Den sidste havde desværre fået et pænt forspring ifm. Rasmus' 2 overhalinger, men Rasmus kommer rigtigt stærkt og lukker mere og mere af hullet. Han er ved at være tæt på, da der mangler 20m, hvilket virkelig giver ham blod på tanden. Rasmus giver den fuld Power og det lykkes at overhale den sidste lige før målstregen. Dermed vandt Rasmus en fuldt fortjent og flot tilkæmpet Sølvmedalje.
Signe Xin von Rosen var til start på 100m i P17. I B-heatet kom hun rigtigt flot ud af blokken og holdt en god frekvens og høj speed til stregen. Hun kom i mål på fine 13,78 (Vind 0,0) og fik en pæn 12. plads.
2/9 - 2020
FIGs Talentpris er blevet tildelt Joel Ibler Lillesø    Skriv svar   Ret indlægget
Mandag d. 31. august havde FIG (Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe) deres årlige repræsentantskabsmøde og en tilbagevendende begivenhed er, at de overrækker FIG's Talentpris.
Tidligere har følgende talenter fra BAC modtaget talentprisen Jan Bielecki 1991, Kristian Ørnsø 2003, Andreas Bube 2005, Josefine Rytter 2011 og Joachim Weel Rosbo 2015.
For 2019 var Joel Ibler Lillsø indstillet til FIG's Talentpris og FIG's bestyrelse mente ikke, at de på nogen måde kunne komme uden om Joel, faktisk mente de at det var en yderst velkvalificeret kandidat at de havde valgt.
Der var mange klubmedlemmer især fra Joels træningsgruppe der var mødt op for at være med til at hædre Joel for prisen. Sammen med æren for valget, så fulgte der en flot buket blomster, en figur med inskription samt 3.000 kr.

Indstillingen af Joel blev givet med følgende begrundelse:

Joel er fyldt 16 år i november 2019 og er Mellem- og Langdistanceløber i Bagsværd Atletik Club. En del af hans præstationer igennem 2019 har både været mod ældre ungdomsløbere i Juniorklassen (under 20 år) og Seniorløbere, så dette forhold skal medtages i bedømmelsen af Joels store præstationer og kæmpe talent.
I hans egen aldersgruppe har han i 2019 gjort rent bord mht. Danmarks-mesterskaber fra 1500m og op. Han har vundet Danmarksmesterskabet i ”16-17 år” på både 1500m, 5000m, 10 km landevej og Cross. For at ikke bare, at sætte hans præstationer i relief ift. hans egen årgang og årgangen ældre i 2019, så er de tider han har præsteret så hurtige, at han har slået hele 5 Danske Ungdoms Rekorder for 16-årige (DUR 16), som er 1500m (3.57,06), 3000m (8.28,97), 5000m (14.49,09), 5km Landevej (15.02) og 10km Landevej (30.35). Tiden på 5km Landevej er samtidig også både U18- og U20-rekord, hvilket er noget helt særligt af en dengang 15-årig. Internationalt har Joel deltaget i Världsungdomsspelen og EYOF (Europæisk Ungdoms OL). Världsungdomsspelen er et gigantisk internationalt stævne i Gøteborg og her vandt Joel en flot sejr på 3000m. EYOF blev Joels eneste ”misser” i 2019, da han med lidt mindre end 1000m til mål på 3000m blev væltet og måtte udgå, hvor han ellers lå til at tage medalje.
I Juniorgruppen (under 20 år), som er eneste aldersgruppe i Cross Nationals (DAFs vinter Cross turnering), har Joel løbet et suverænt parløb med hans holdkammerat Anton Østdal (2001) og sat alle konkurrenter til vægs. Denne turnering er kun en holdkonkurrence, hvorved de 2 holdkammerater ikke slås om sejren, men skiftes til at vinde. Konkurrencerne bruges også som udtagelse til de Nordiske Mesterskaber i Cross og Europamesterskaberne i Cross, hvor både Joel og Anton blev udtaget til det danske Juniorlandshold. Ved de Nordiske Mesterskaber i Cross blev Joel nr. 2 og vandt dermed Sølv og sammen med Anton blev det også til en Sølvmedalje for hold. Ved Europa-mesterskaberne løb Joel et fantastisk løb som yngste mand mod hele den Europæiske juniorelite og blev nr. 16. At en dengang 15-årig er begyndt at blande sig helt fremme hos Seniorerne er næsten uhørt. Men Joel løb den ene af sine ”DUR 16” ved DM 10km Landevej, hvilket gav en individuel 13. plads og samtidig fik han sammen med 2 unge holdkammerater en Sølvmedalje for hold hos Seniorerne. Ved Eremitageløbet blev Joel nr. 3 i en fantastisk tid på 40 min. 50 sek., hvilket fik B.T. til at skrive ”Det er aldrig sket før, at en 15-årig har løbet så hurtigt gennem Dyrehaven. Det bliver spændende at følge ham de kommende år” og bagefter har B.T. også kåret Joel til ”Årets Eremitageløber”.
I 2020 har Joel fortsat sin fremgang ved først, at løbe 10 km landevej på 30.01, som er DUR17 og Dansk U18-rekord samtidig med at han fører verdensranglisten for U18. Herefter vandt han Danmarksmesterskabet i Cross for 16-17 årige og sammen med de andre drenge i Bagsværd Atletik Club blev han også Danmarksmester for Juniorhold i Cross. Efter Coronapausen løb Joel 5 km Landevej i tiden 13.59, hvilket er den næsthurtigste tid af en dansk mand nogensinde. Det var selvfølgelig DUR17, Dansk U18-, U20- og U22-rekord.
Dansk Atletik Forbunds Sportschef Bo Berg Overgaard har i et interview med Danmarks Radio udtalt, at Joel og en anden ung løber ikke er set bedre siden Kipketer og KiplagatOg det var verdensklasse !
Joel har begge ben på jorden, men kan godt se at det går ufatteligt godt. Med det niveau, som Joel har som 16-årig og mange år til at udvikle og forbedre sig, så kan det blive på niveau med BACs flertallige OL-deltager, VM-deltager og dobbelte EM-sølvmedaljevinder Andreas Bube og måske endda endnu bedre. Sigtet er rettet mod de internationale ungdomsmesterskaber og den danske seniorelite i første omgang og med fortsat fremgang i de kommende år, så skal sigtet rettes mod senior EM og VM og som det ypperste OL i 2024 og 2028.
2/9 - 2020
Ny Dansk Årsbedste på 800m    Skriv svar   Ret indlægget
Mia Helene Mørck havde taget turen alene til Viborg for at løbe 800m til TRACKS. Det lyder ikke så eksotisk, men til gengæld stillede den danske mester på 5000m Thijs Nijhuis op som pacer, hvilket er yderst fornemt og han skal have en stor tak for dette.
Løbet blev samtidig også en re-match for DM på distancen, da Mathilde Diekema også stillede op. 
På første omgang løb de afsted med Thijs forrest og med Mathilde og Mia lige efter i nævnte rækkefølge og den gik på ca. 61,5. Ved 500m går Mia forbi Mathilde og op i ryggen på Thijs og de passerer 600m i ca. 1.32. Mia holder godt på og løber over målstregen i 2.05,19 og får dermed revanche fra DM-finalen.
Tiden er ny Dansk Årsbedste og Mias næsthurtigste tid nogensinde, kun 0,42 sek. fra PR.
Dette er kun en bekræftigelse på påstanden i tidligere indlæg, om, at Mia har hævet sit niveau, så det konstant er højere og at hun nu kun lige mangler dagen hvor alt bare spiller og hendes grænser bliver flyttet.
26/8 - 2020
5000m med DUR17 og Dansk U18-rekord samt 3 x PB    Skriv svar   Ret indlægget
Joel Ibler Lillesø spurter fra den danske Elite.
Tirsdag aften d. 25. august arrangerede Sparta “5000 og 1 nat”, som var et stævne med 5 heat på 5000m. De havde døbt A-heatet til ”Dennis Jensen Invite” (Dennis Jensen = DR 5000m 13.25,39) og B-heatet til ”Annemette Jensen Invite” og begge var tilstede, hvor Dennis faktisk også løb i C-heatet sammen med Steen Walther.
BAC’s deltagere var blevet placeret i A-heat Joel Ibler Lillesø og B-heat Joachim Weel Rosbo, Kasper Pontoppidan Jensen og Noah Grunnet Nouri.
I B-heatet var der desværre ingen pace, så Joachim måtte lave en aftale med anden løber, at de skulle hjælpe hinanden med at pace. Man må erkende at det ikke er optimalt, at skulle trække halvdelen af den fulde distance, men de gjorde det efter omstændighederne godt og Joachim kunne løbe i mål som nr. 3 i tiden 15.03,58. I anden gruppe af det samlede startfelt løb Kasper og Noah sammen med flere andre løbere og de fik god hjælp til at holde pace. Og da pacet var yderst optimalt for dem resulterede det i, at de begge løb et meget flot løb, hvor Kasper blev nr. 8 i tiden 15.34,65, som er PR med 53 sek. og Noah blev nr. 10 i tiden 15.38,57, som er PR med 10 sek.
I A-heatet havde man forsøgt, at samle alle Danmarks bedste løbere på distancen og havde fået positivt tilsagn fra alle på nær den nykårede Danmarksmester Thijs Nijhuis. Der var dog indløbet et par afbud fra nogle løbere på dagen. Der var tilgengæld hele 3 mand til at pace, hvor Andreas Bube var den anden i koblet, som alle ydede en god indsats for at hjælpe feltet frem til hurtige tider. Pacet skulle holdes til en sluttid på 13.50. Joel fik lagt sig i 6. position, hvilket der var talt om var noget nær det mest ideelle. Denne position blev holdt omgang efter omgang, hvor pacerne efter hånden forsvandt, Bube holdt 400m længere end lovet til 2400m og sidste pacer hoppede til siden efter 3600m, hvor efter feltet var overladt til sig selv. Feltet var på det tidspunkt ikke så stort, da der også havde været frafald i den bagerste del. Da der mangler 1000m bevæger Joel sig helt frem i spidsen for at sikre sig at tempoet bliver holdt højt, hvilket medfører, at yderligere 2 mand bliver sat og de kun er 3 mand tilbage allerforrest. Ved 500m er der en anden der går frem i spids, mens Joel holder sig helt oppe i ryggen og han får lov til at trække til 200m. Her skruer Joel igen på tempoet og lægger sig forrest i sidste sving og da de 3 løbere går ind på opløbslangsiden er det med Joel lige foran de 2 konkurrenter. De 2 konkurrenter presser på fra hver sin side af Joel, men Joel formår at trykke tempoet ydrligere op, således at han kan afvise deres angreb og løbe først over stregen som vinder. Joels vindertid blev så flot som 13.57,60, som både er DUR17 og Dansk U18-rekord samt nr. 3 på årets rangliste i Danmark.
A-heatet kan ses HER
25/8 - 2020
BAC har udnævnt to nye æresmedlemmer    Skriv svar   Ret indlægget
To nye Æresmedlemmer, Mogens Larsen og Svend Guldbrandsen
Til aftenens generalforsamling 25. august 2020 blev to nye æresmedlemmer udnævnt: Mogens Larsen og Svend Guldbrandsen.
Her er linket til de to indstillinger, som bestyrelsen fremlagde.   
<< Ældre   Nyere >>   Alle indlæg   Skriv nyt indlæg   Søgning   
  
Terminsliste (evt. tilmelding) 
Nyheder 
5/3 Joel løber indledende 3000m ved EM-i...
28/2 Genåbning af træning for motionister
28/2 Sølv og Bronze til DM Indendørs
27/2 SÅ kan træning i grupper af 25 star...
14/2 Mia Helene Mørck sætter PR-inde med...
Medlemmerne