Forårssæsæonen 2018 set i bakspejlet
9/7 Mette Bang  RET

Af Lars Bach Jensen

Forsommersæsonen har været været rigtig god for Hilmar&Lars træningsgruppen trods savnet af nogle meget dygtige og rutinerede atleter, der har været ude med langtidsskader. Vi håber, at Ellen Geckler Friborg, Rose Due og Josefine Bach Jensen Bang snart kan se enden på deres skadespause.

Amalie Thrane årgang 2003 har i det første del af sæsonen etableret sig som en stabil 5 meter længespringer  - og deltager også i ATK i denne øvelse. Det længste spring (og den eneste konkurence uden et 200 meter løb i benene) fik Amalie til 1. divisionsrunden for seniorholdet den 20. maj på Tårnby stadion. Det blev her til ny PR med resultatet 5.18 meter (w-0,7) og i det hele taget en flot serie (5.16 - 5.06 - 4.79 - 5.12 - 5.18 - 5.15). Amalie har også haft en fin fremgang på sprint. På 100 meter har Amalie både i indesæsonen og ude haft problemer med sin start. Det blev dog bedre efterhånden og den 12. juni til Tracks 5 på Østerbro stadion fik Amalie en ny PR i hus med 13.33 sekunder (w +0,9). 200 meteren har Amalie det bedre med og har forbedret sin PR med 6/10 sekund i løbet af forsommeren. Den hurtigste notering kom den 10. juni på Hvidovre stadion til Copenhagen Open, hvor Amalie løb 27.34 sekunder (w+0.4). Resultatet fra Østdanske den efterfølgende weekend var faktisk bedre vinden taget i betragtning. Her løb Amalie tæt på den nye PR med tiden 27.38 sekunder i en pæn modvind (w-1.4).

Lia Palmberg Nordhald er en anden dygtig årgang 2003 atlet med en del stævne rutine også. Lia er med i ATK i højdespring med kan i øvrigt lidt af hvert ligesom Amalie. I den første del af forsommersæsonen kæmpede Lia med en dårlig ryg og nogle tekniske problemer. Lia har en flot og høj løbestil, men det kan give nogle udfordringer i kurven og de sidste par skridt af tilløbet. Det fik vi nogenlunde has på og Lia kom over 1.50 meter til Østdanske mesterskaber den 16. juni. Og så var kikkerten ellers rettet mod Øresundsspelan i Helsingborg som er et rigtig godt stævne med et fint niveau og international deltagelse. I ugen op til stævnet sprang Lia 1.50 til træning et par gange, så det tegnede godt. Og det blev godt - med en notering på 1.54 meter fik Lia afsluttet forsommersæsonen med bravour. Der var god luft til overliggeren, og det blev også til at hæderligt forsøg på 1.58 meter. Lia har en PR på 1.56 meter fra sidste sommer, men den næste milepæl er 1.60 grænsen og jagten på Ellen Geckler Friborgs KR på 1.59. Lia løber også en fin hæk og de lange skridt er meget brugbare til den lange 300 hæk. Det viste Lia til Copenhagen Open den 10. juni, hvor hun alvoligt udfordrede Mia Mørcks KR på 48.64 sekunder. Lia kom rundt i 48.65 sekunder. Det var PR med over 2.5 sekunder og Lia vil nu prøve at slå rekorden i løbet af sensommeren.

Tine Østergaard årgang 2000 havde en rigtig god indesæson og har også fulgt op med nye personlige rekorder her i forsommersæsonen. På 400 meteren løb Tine 62.14 sekunder den 9. juni til Copenhagen Games, hvilket var PR med knap 3/10. Selvom det er godt, har Tine ikke helt ramt "dagen" endnu, så en sub-62 tid efter sommerferien er i kikkerten. På 800 meteren var målet for 2018 udesæsonen at komme under 2.20 minutter. Og den fik Tine i kassen til Tracks 7 stævnet på Østerbro stadion den 12. juni med resultatet 2.19.32 minutter. Tine holdt et flot stabilt niveau måneden igennem med 2.20.02 den 17. juni til  Østdanske i Ballerup og den 28. juni med 2.20.4 til Tracks 8 Århus. Her måtte Tine oven købet løbe de sidste 400 meter solo, så en ekstra flot indsats i det lys også. 

Cecilie Møller-Jensen årgang 2001 har ligesom Tine trænet godt og stabilt hen over vinteren. En god påsketræningslejr i Växjö gav desværre nogle problemer med skinnebenene som holdt ved i april og maj måned. Så her stod den på alternativ skånetræning på græs og motionscykel. I slutningen af maj var der dog heldigvis bedring og Cecile prøvede formen og skinnebenene af til Tracks 3 på Tårnby stadion den 29. maj. Det gik fornuftigt med en tid på 2.20.44 og benene reagerede godt på testen. Derefter stod den på en lyn-formtop træning et par uger - og den 12. juni løb Cecilie så et mega resultat hjem til Track 7 på Østerbro med tiden 2.14.22 minutter, hvilke var ny PR med godt halvandet sekund. I betragtning af skadesproblemerne en herlig præstation som lover godt for fremtiden. Østdanske mesteskaber den 17. juni viste sig at blive en rigtig øvdag med et 2.12 tempo udlæg der ikke kunne holdes hjem. Så efter et par dages overvejelser besluttede Cecilie sig sammen med Tine for lige at få renset lystavlen med et revanche løb den 28. juni i Århus. Og her fik Cecilie så igen bevist sine evner for sig selv og os andre med tiden 2.15.3 minutter i et rigtigt hurtigt heat med solo løb de sidste 400 meter. Set i lyset af halvanden måned i den kritiske periode uden sprinttræning, højintensitetsintervaller og spændstighedstræning var resultaterne i juni rigtig gode.

Nævnes skal også en ny lille flok af friske 2004 tøser som kom til  gruppen efter påske. De har meget at lære, men gik til udfordringerne med krum hals. Nævnes skal en flot 100 meter debut på senior DT holdet til Filippa Dons som gav nogle gode point. Filippa fik en notering på 14.62 sekunder som bedste 100 meter tid inden sommerferien og en notering i længde på 3.93 meter. Til træning viste Filippa faktisk også fine takter i højdespring med et 1.28 træningsresultat. Signe Xin Von Rosen er en anden ny atlet i gruppen. Signe er god til kort sprint og fik fine 14.34 sekunder til debuten til Tårnby Games i begyndelsen af maj måned. Og så var der også Paula Gomes som løb fine 30.11 sekunder i debut løbet til Tårnby Games. Det bliver sjovt at se, hvordan de nye piger udvikler sig videre efter sommerferien. Og så vil en god vintertræning også gøre godt :-).

Det var den forsommer for gruppen - og med et træningsprogram i baglommen er der nu tid til en velfortjent ferie. Og genopladning af konkurrencebatteriet til flere oplevelser i efteråret. God sommer!


 WWW   Mobil   Galleri 
 Træningstider 
 Glemt password   Kontakt