DM 10K og VT 5 (Ungdom og Senior)
27/4  RET
Lørdag d. 24. april blev DM 10 km Landevej og 5. runde af Vinterturneringen afviklet på området, der tidligere var Flyvestation Værløse. Det er et meget stort og åbent område og er der den mindste vind, så ”blæser” det. Og det var ikke vindstille på dagen. Når løberne løb mod vest af den gamle landingsbane, så var der en rimelig strid modvind og selv om der også var medvind, så bliver det samlede regnestykke ikke positivt ift. når det er vindstille. Derfor kan det fastslås, at de tider løberne opnåede, ikke svarer til hvad de nok havde kunne præstere under mere optimale forhold.
Det skal nævnes at dette indlæg kun omhandler Ungdom og Senior, da et andet indlæg har omtalt Masters.
I seniorrækken havde Joel Ibler Lillesø den 11. bedste seedningstid, så der var lidt forventninger om at han kunne være med blandt de forreste. Løbet blev lidt taktisk, hvor det især var i modvinden, at de fleste gerne ville gemme sig bag de andre, men nogen skulle jo ligge forrest. De første 1,5 km var i modvind og her blev der løbet meget roligt. Så kom de ud i 2,5 km medvind, hvor 12 løbere var med i forreste gruppe. Herefter 1 km modvind og 1 km medvind og alle vidste, at der fulgte 2,5 km modvind, hvor det ville være meget hårdt at ligge alene. Og derfor blev der ikke rykket og de var 10 løbere samlet med 1/3 tilbage af løbet. De fulgtes ad i de næste 2,5 km modvind med skiftende føringer. Først da de drejede ud af modvinden skete der noget. Her var der 3 løbere, som Joel måtte slippe, men Joel kom ind på en yderst flot 4. plads i tiden 29.52, som er en forbedring af hans egen Klubrekord i Senior og Anton Østdals Klubrekord i D18-19. Samtidig vandt Joel Danmarksmesterskabet for D19.
I de efterfølgende heats blev der også præsteret rigtigt flot af BACs løbere. Søren Jøhnk havde en tidligere PR på 33.15, som han under disse dårlige vindforhold forbedrede med 1 min 10 sek. til 32.05. Dette gav samtidig en 41. plads ved DM. Kasper Pontoppidan Jensen havde tidligere en PR på 35.31, som han forbedrede med næsten 3 min. til 32.38, som gav en 51. plads til DM. I ungseniorklassen blev det til en fin 4. plads med sølle 5 sek., 32 sek. og 34 sek. op til medaljerne. Hjalte Dalskov var kommet ud på en lang tur, da hans primære distancer er 800m og 1500m. Men en lang vinter med rigtig meget god grundtræning gjorde, at Hjalte kunne løbe på 33.52, som gav en 87. plads til senior DM. Ved DM 16-17 år blev det til en flot 3.plads og Bronze til Hjalte. Kasper Rebenstorf, som vist nok primært er Triatlet, men også prøver sig af i alle mulige former for ekstremiteter så som Vasalobbet og ”Korpset”, løb også et flot løb i tiden 34.36, som gav en 97. plads ved senior DM og en PR på 17 sek. I M30 blev det til en 23. plads.
Hos kvinderne var det kun Camilla Porsdal Petersen der stillede op. Camilla kæmpede også flot i vinden, hvor en del blev alene især når det var i modvind. Alligevel fik Camilla kæmpet sig i mål i den fine tid 42.59, som gav en flot 3. plads i P16-17 og dermed Bronze.
Juniorløberne fra 16-19 år kunne vælge om de ville løbe DM 10K eller løbe juniorløbet ved 5. runde af Vinterturneringen, som var 5 km. Vores 3 piger Katharina Zobel, Frida Elleberg Møller og Emma Lawson-Smith havde ikke den valgmulighed, da de alle sammen er årgang 2007. Men heldigvis stillede de alle op i Vinterturneringen for at forsvare holdets førsteplads i holdkonkurrencen. De løb de sidste 5 km af 10 km-ruten og det var faktisk med mere modvind end medvind, så rigtig dårlige forhold til at løbe stærkt i. Katharina kom ind på en yderst flot 2. plads i tiden 19.07, Frida fik en flot 4. plads i tiden 19.43, som er PR med 2 sek. og Emma fik en fin 14. plads i tiden 21.23, som er PR med 2 sek. I holdkonkurrencen blev det til en 2. plads et enkelt point efter Sparta, men rigeligt til at pigerne sammen med Camilla Porsdal Petersen og Anna Johansson vinder Vinterturneringen for hold samlet.

 WWW   Mobil   Galleri 
 Træningstider 
 Glemt password   Kontakt