FORSIDE          MOBIL        ENGLISH        INDHOLD        SØG        HJÆLP   
      
 
 
Følg indlæg
 
23/10 - 2018 Anne Line Mørck
Hilsen fra USA_Mia Morck    Skriv svar   Ret indlægget

Hej alle!

Så er det godt og vel to måneder siden, at jeg trak rødderne op i lille Bagsværd og flyttede til Lincoln, Nebraska (USA), hvor jeg skal studere og konkurrere for University of Nebraska, Lincoln de næste 4 år.

De første to uger var som ventet både hårde, hektiske, overvældende men også spændende, og de har taget rigtig godt imod mig herovre!

Jeg er efterhånden faldet rigtig godt til, og den nye livsstil passer mig rigtig godt!

Der var meget nyt at vænne sig til helt generelt med at indfinde sig i det nye miljø, vænne sig til at bo på kollegie og ikke mindst at have en ”roommate”. Hertil følger: at finde ud af, hvor og hvordan man spiser, hvor man kan løbe, hvordan man går i skole m.v. Men også helt kulturelt med, hvordan man agerer blandt amerikanere! Jeg lærte hurtigt, hvor uhøflige vi faktisk er i dagens Danmark, da kutymen herovre er at man smiler og hilser til fremmede og spørger ind til deres dag, holder døren for hinanden og i det hele taget er mere tilstede i sine medmenneskers liv, fremfor at gå rundt i sin egen isolerede lille boble, som vi har for vane at gøre i Danmark. I mange stater er denne hilsen blot overfladisk, men her betyder det faktisk noget for folk, og man mærker en helt anden ”varme” og interesse for hinanden, når man går på gaden her i Lincoln… Og så er der selvfølgelig også den religiøse del. Jeg befinder mig midt i bibelbæltet i Midt-vesten, hvor Jesus spiller en stor rolle ikke mindst om søndagen. Stort set alle går i kirke. Jeg har været med et par gange, en interessant oplevelse, da kirkegangen herover er meget moderniseret og reflekterer til nutiden fremfor bare at skrifte fra bøgerne, men det er ikke en fast tradition for mig, og det er heldigvis accepteret.

 

Jeg bor i det de kalder ”Suiterne” med 3 andre piger. En distance løber, en springer og min direkte roommate, Emily, som er sprinter. Hun er desuden mormon, men er en super sød og helt normal pige, bortset fra om søndagen, hvor den står på kirke fra morgen til aften, så der skal hun ikke forstyrres.

 

Vejret her i Midt-vesten er meget uforudsigeligt. Vi havde dage med 35 grader de første par uger, så kom efteråret og temperaturen faldt til 15 grader. Indimellem fik vi en 33 graders dag, og så skal jeg ellers lige love for at temperaturen faldt… 13. oktober SNE!! Nu er temperaturen oppe omkring 20’erne igen, men hvem ved, hvordan dagen ser ud i morgen?

 

Skolen huser lige godt 30.000 studerende, heraf 800 atleter fordelt på 22 teams i 15 sportsgrenene (ikke alle sportsgrene har både et herre og damehold).

Atletikafdelingen er den næststørste efter fodbold. Jeg trænes af mellem- og langdistance træneren, Dave Harris. Det er Cross Country sæson herovre, hvilket betyder at træningen lige nu står på mængde! Cross er en stor ting herovre og har sin helt egen sæson der rækker fra september til slutningen af november. Der løbes typisk på flade golfbaner og formålet er at løbe stærkt! Distancerne er typisk 5-6 km for piger og 8-10 km for drenge. Vi er +-38 atleter på distanceholdet, vores drengehold er stærkt i år, mens pigeholdet altså halter lidt. Ikke at de er dårlige træningspartnere, faktisk passer deres træningstempo perfekt til mig, men da vi alle ved at jeg ikke er jordens bedste Cross løber så siger det en del om niveauet ;)

Min træner havde store forventninger til at jeg kunne hjælpe holdet ved at komme top 5 til Crossløbene, og han hev mig derfor med til først Chicago til et 5 km Cross løb og derefter Peoria (også Illinois) til et 6 km Cross løb. En 8 timers bustur er en meget normal rejseafstand til konkurrencer. Det var sjovt at rejse og komme ud og opleve noget andet end Nebraska (se noget vand), men jeg fik også bekræftet, at jeg nok aldrig bliver stærk til at løbe Cross.

 

Ellers kører træningen fint. Jeg må dog indrømme at jeg savner de danske skove, da mange af løbeturene her foregår på hårdt underlag, men vi kører tit ud for at søge grusstier og anden form for blødt underlag. Træningen står på lange og længere ture, bakkeintervaller og lette ture med indlagt flow, tempo og intervaller. Meget af træningen foregår på græs, bl.a. for at styrke vores ankler til crossløbene, men det er hårdt for mine lægge, og jeg har fortsat lidt tilvænning til gode.

Vores uger ligner hinanden mht. workouts, men dagene ligger dog ikke helt fast, hvilket er rart. På den måde er mandag ikke dømt til at være en skidt dag hver uge, da det varierer, hvad vi laver. Tirsdag og torsdag er dog som regel lette dage, mens mandag, onsdag og fredag er de hårdere med både workouts, vægt og morgentræning.

 

En typisk uge ser sådan her ud:

Mandag, onsdag og fredag:

6:30-8:30 morgentræning (7km tur + vægt)

9:00-9:30 morgenmad efterfulgt af lektiecafe indtil jeg skal til frokost

11:30-12:30 frokost

12:30-2:20 Skole

15:30-17:30 træning (typisk intervaller, tempo, bakker eller lang tur)

Herefter aftensmad og typisk mere lectiecafe, men ellers ligger fritiden her. 

 

Tirsdag og torsdag:

8:30-9:15 morgenmad efterfulgt af lektiecafe indtil jeg skal i skole

11:00-12:20 skole

12:30 frokost efterfulgt af lektiecafe indtil træning

15:30 træning (typisk rolig tur med indlagt 8x100m flow + recovery)

 

Vi har som regel fri hver lørdag og lang tur 7:30 søndag morgen.

Herovre regnes der i miles! En lang tur for mig er altså 10 miles, hvilket svarer til 16 km, og min ugentlige træningsmængde ligger pt på lige godt 90 km. 


Der er altså en del fritid, og som det ses af mit skema, kan man ikke ligefrem sige at jeg stresser, men jeg har alligevel nok at se til. Studiet lægger op til meget selvstudie. Det er ikke meget jeg skal være fysisk tilstede i skolen, men alt arbejdet ligger udenfor skoletiden.

Jeg er fortsat ”undecided” i forhold til, hvad jeg vil læse, men det er helt okay ind til videre, da jeg kan tage fag som er adgangsgivende til stort set alt. Der er nogle basale grundfag man skal tage (lidt ligesom i gymnasiet).

 

Vi træner altså 9 gange om ugen, 3-4 (meget tidlige) ugentlige morgentræninger, og ellers ligger træningen efter skole. Udover at gå i skole skal alle første års studerende (atleter) være i studyhall/lektiecafe 8 timer om ugen det første semester, og så har vi en del aktiviteter i form af frivilligt arbejde, som det forventes at vi deltager i minimum 6 gange årligt. Den første event gik under navnet ”Husker Heroes”, og gik ud på at bruge en eftermiddag sammen med børn med forskellige handicaps og "special needs". En superfin ide og en dag fuld af glade smil fra alle parter.

Faciliteterne er i top. Vi har et kæmpe studiekompleks kun for os atleter med vejledere, studielokaler og kantine. Maden er som ventet meget anderledes herovre når man skal ud og spise i weekenden, men til daglig med maden i kantinen, er der ikke noget at sætte en finger på. Selvfølgelig er der altid de knapt så sunde valg, men hvis man holder sig væk fra dem, er det muligt at holde en sund diæt. Udover det har vi 3 styrkelokaler, is-bad + varmtvandsbassin, kæmpe indendørskompleks og hal, AlterG, undervandsløbebånd m.m., og fysioterapeuter til rådighed 24/7.

 

Crosssæsonen er nu slut for mit vedkommende, og jeg kan rette mit fokus mod indendørssæsonen, der starter i december. Jeg vil dog først åbne min sæson, når jeg kommer tilbage fra juleferie, da sæsonen ellers vil blive aaalt forlang. Tiden mellem indendørs og udendørs sæson er nemlig meget knap, og jeg skal jo hjem og løbe stærkt til mesterskaberne i Europa henover sommeren.

Det helt store mål for indendørssæsonen er at slå skolens 1000m rekord, der lyder på 2.46! Jeg har ikke de helt store forventninger til min indendørs 800m, da fokus er på udendørs, og mit mål for næste år bliver at være mere stabil omkring de hurtige tider!

 

Balancen mellem skole og træning fungerer rigtig godt. Den største udfordring pt. er fortsat at vænne sig til at skulle følges ad med en større pigegruppe. Det er ikke altid velset når jeg går mine egne veje eller løber med drengegruppen, så der er fortsat en balance jeg skal have fundet.

Vi er meget opdelt i drenge og piger i træningen. Det er vi nødt til at være med et drengehold bestående af 18 løbere og et pigehold med 21

 

Vi er nu halvt inde i det første semester. Vi har lige haft en 4 dages efterårsferie, hvor jeg fik fornøjelsen af at løbe en tur i årets første sne, spillet lidt bowling, minigolf og golf og besøge en dansk ”village” under navnet ”Dannebrog” to timers kørsel herfra!

Halloween er det helt store lige nu, og sidste weekend blev brugt på en tur til den lokale ”pumpkin patch”, der mest af alt svarer til en Halloween udgave af tivoli.

Næste weekend er ”vi” værter for vores konferences (Big 10’s) Cross Country Championships. Jeg skal som tidligere nævnt ikke selv løbe, men jeg glæder mig til at komme med ud og heppe!

Næste ferie bliver Thanksgiving, hvor jeg skal et smut til New York og besøge noget familie, og så begynder jeg så småt at se frem til d. 15. december, hvor jeg kommer hjem på en 2-3 ugers juleferie!!

Jeg er ikke så god til at få slået billeder op, og den Facebook side blev aldrig til noget, men I er altid velkomne til at kontakte mig, hvis i har spørgsmål eller bare gerne vil høre mere.

 

Jeg fanges bedst på de sociale medier, mit amerikanske nummer (+1 (531)-207-8377) og på email: mia.helene.moerck@gmail.com

… og min adresse er: 440N 17th St, 68508 Lincoln, NE (United States)

 

Til slut følger bare et par stemningsbilleder fra mit nye miljø og træningskammerater J

 

De bedste hilsner,

Mia


24/10 - 2018 Anne Line Mørck
Første Billeder    Skriv svar   Ret indlægget    Se flere billeder
1_Husker Heroes_frivilligt arbejde med en gruppe af atletikfolkene

  
Terminsliste (evt. tilmelding) 
27/412/4Glostrup Games
2/526/4POKALTURNERING BAK-BAC-FIF 2019, ...
4-5/521/4Åbningsstævnet, Tårnby Games
7/51/5TRACKS T1 Esbjerg 7. maj
13/57/5TRACKS T2 Skive 13. maj
16/510/5TRACKS T3 Bagsværd 16. maj
21/515/5TRACKS T4 Aarhus 21. maj
27/519/5Pokal kamp for de op til 13 års ...
28/522/5TRACKS T5 Amager 28. maj
8-9/626/5Copenhagen Open i Hvidovre
13/67/5TRACKS T6 Østerbro, Kbh 13. juni
22/616/6TRACKS T7 Aalborg 22. maj
27/621/6TRACKS T8 Frederiksberg 27. juni
20/714/7TRACKS T9 Østerbro, Kbh 20. juli
3/828/8TRACKS T10 Aarhus 3. august
8/82/8TRACKS T11 Østerbro, Kbh 8. august
13/87/8TRACKS T12 Viborg 13. august
20/814/8TRACKS T13 Amager 20. august
30/824/8TRACKS T14 Odense 30. august
3/928/8TRACKS T15 Holbæk 3. september
Nyheder 
18/4 Paludan på stadion fredag kl. 11
16/4 Paludan på stadion idag Tirsdag 16 A...
1/4 VM for masters
31/3 Fantastiske præstationer ved VM Cross
17/3 Sidste dag idag for klubtøj
Medlemmerne