FORSIDE          MOBIL        ENGLISH        INDHOLD        SØG        HJÆLP   
      
 
 
Udvalgt indlæg
 
14/11 - 2020 Carsten Rytter
Update fra Mia    Skriv svar   Ret indlægget
Mia er blevet en "Duck"

Hej alle!

Så er det blevet tid til en lille update fra mig i USA igen. Som mange ved, så flyttede jeg i efteråret 2018 til Nebraska, USA, for at studere og løbe i det Amerikanske NCAA-system. Jeg er nu på mit 3. år af en 4-årig Amerikansk uddannelse. Jeg læser Business Administration med fokus på Management og HR samt sidefag i Psykologi.

Efter en 6 måneder lang ”corona-pause” i Danmark, fløj jeg i september tilbage til Nebraska for at fortsætte min uddannelse og rydde op i mine løse ender. Jeg efterlod både bil og lejlighed, da jeg rejste til Danmark i marts. Jeg har travlt med studiet, men jeg har det godt. Smittetallene stiger også herovre, men jeg mærker det ikke så meget, da jeg bor alene i en to-værelses lejlighed, træner alene og kun møder ind til fysisk undervisning en gang om ugen. De største forskelle er, at vi skal have mundbind på alle steder (også i vægtlokalet), og kantinerne er lukkede, så jeg skal selv købe ind og lave mad.

Jeg besluttede mig i løbet af sommeren for, at jeg ikke længere vil studere i Nebraska. Jeg er derfor ikke længere en del af Nebraskas atletik hold og har heller ikke adgang til deres faciliteter. Derfor foregår træningen for det meste alene med træningsprogrammer hjemmefra. Lidt kedeligt, men jeg nyder fleksibiliteten. Jeg ses stadig med mine venner på holdet, og af og til passer det med, at vi kan løbe en tur sammen, eller de kan cykle med på mine intervalpas. Jeg har stadig adgang til stadion og de styrkelokaler, der er åbne for alle studerende, men ellers foregår det meste træningen ude på de såkaldte ”Country Roads” og andre stier rundt omkring i byen.

Midt-vesten er kendt for et omskifteligt vejr, og i år er ingen undtagelse. De første 3 uger var en tilvænning til temperaturer +30 grader. Skønt med en forlænget sommer, men fra den ene dag til den anden faldt temperaturen til -6, og vi har lige haft fornøjelsen af den første sne…

Beslutningen om at skifte universitet var produktet af en forrygende sommer, hvor jeg, trods den kedelige Covid-19 situation, fik udnyttet muligheden for at komme op på hesten igen efter en lang skadesperiode og leverede gode resultater. Stor tak skal lyde til træner Carsten Rytter, træningsmakkerne på mellem-lang holdet, og øvrige medlemmer som støttede op om mig på min vej tilbage i form. Min daglige gang i klubben var uden tvivl den største motivationsfaktor.

Fra et sportsligt perspektiv var Nebraska nok ikke den rigtige skole for mig, og jeg havde længe overvejet om jeg skulle finde noget andet, men grundet skader og stramme regler, turde jeg ikke tage chancen. For tænk nu hvis der ikke var andre skoler, der ville have mig.

Kort fortalt er reglerne således, at man ikke må snakke med andre skoler, før man har sagt til sin egen skole, at man ikke vil gå der længere. Der er derfor ingen vej tilbage, når beslutningen er taget, og desuden er ”transfer-processen” lang og besværlig.

Men efter mine gode resultater i sommer fandt jeg selvtilliden til at tage springet, og oplevede med det samme stor interesse fra MANGE universiteter. Jeg brugte hele september måned på at snakke med trænere fra andre universiteter. Det er vigtigt at mærke efter om der er god kemi og om de rent faktisk er oprigtige i det de ”lover”.

Nu er beslutningen taget, og jeg har fundet min nye skole. Jeg er enormt stolt af at kunne fortælle, at jeg i januar starter på
the University of Oregon, hvor jeg skal færdiggøre min Bachelor indtil Maj 2022. Her kommer jeg til at træne med mange andre dygtige internationale løbere, og jeg får fornøjelsen af at træne på det nyrenoverede legendariske Hayward Field, hvor der bl.a. skal afholdes VM i 2022. 

D. 24. november har jeg sidste eksamen i Nebraska, hvorefter jeg kører mig selv og mine ting til Eugene, Oregon, og derefter flyver jeg hjem til Danmark på juleferie.

Jeg har fundet en lejlighed i Oregon, hvor jeg kommer til at bo sammen med 2 piger på Oregons løbehold, og fortsætte min uddannelse uden problemer.

J
eg ved at interessen for at tage til USA på scholarship er stigende, så hvis folk har spørgsmål eller er nysgerrige på, hvad det vil sige at studere og løbe i USA, så er I meget velkomne til at kontakte mig.

Jeg kan fanges på tlf: +45 28 24 09 71, mail:
mia.helene.moerck@gmail.com og sociale medier.

Mange hilsner
Mia Mørck

  
Terminsliste (evt. tilmelding) 
19/61/6Øst danske mesterskaber for ungd...
25-27/620/6Store DM i Odense
21-22/8DM i kastemangekamp på Bagsværd...
21-22/815/8Hjælpere søges til DM i kastema...
31/826/8Indkaldelse til generalforsamling...
Nyheder 
17/6 2 BAC-atleter udtaget til Landsholdet
30/5 Bube og Mia på 800m med 2 gange dans...
30/5 Joel løber 7. bedste tid af dansker ...
19/5 Mia sætter ny Dansk Årsbedste på 8...
16/5 Flere KR'er og PR'er ved TRACKS på B...
Medlemmerne