FORSIDE          MOBIL        ENGLISH        INDHOLD        SØG        HJÆLP   
      
 
 
Udvalgt indlæg
 
30/4 - 2023 Peter Busk
God stemning og flotte resultater til Den Grønne Halvmarathon    Skriv svar   Ret indlægget

Søndag den 30. april blev en af forårets store, klassiske løbebegivenheder afviklet. Den Grønne Halvmarathon byder både på halvmarathon og 10 kilometer rute med start og mål midt i Lyngby.

Vejret var lidt lumsk, som det danske forårsvejr ofte kan være. En iskold morgen med kraftig blæst og halvskyet. Det føltes som vinter, lange tights og handsker, men da løbet først startede kl. 11, ville det nok blive varmt. Ergo, selvom det føltes forkert, faldt valget på korte bukser og BAC T-shirt. Heldigvis, for det var blevet godt varmt, da starten skulle gå.

Løbet foregår tæt på Bagsværd, en del af ruten er identisk med dele af vores træningsruter, men alligevel var der ikke så mange BAC løbere med. Til gengæld gik det godt for de BAC’er, som havde begivet sig til Lyngby. På den lange distance havde vi syv løbere hos herrerne, men ingen hos damerne.

Halvmarathonløberne fik lov til at starte med et par kilometer i medvind over til Helsingørmotorvejen, men allerede efter 6,5 km gik det den anden vej i hård modvind gennem det bakkede landskab på vejene ved Mølleåen, forbi Frilandsmuseet og op ad bakke til Frederiksdalvej og Furesøen. Man kommer igennem et smukt landskab, men der skal arbejde for skønheden: Det er en hård tur, hvor man virkeligt får lov til at mærke sin form. De sidste 3,5 km af ruten er til gengæld ren fornøjelse: Ned ad bakke i medvind på Hummeltoftvej og langs den smukke Lyngby Sø og tilbage til centrum af Lyngby.

Den første af BACs halvmarathonløbere, der kom i mål, var Jakob Hyllegaard. Knap var Jakob kommet over målstregen, før han smed sig fuldstændigt udmattet på jorden, hvor han blev liggende i flere minutter. Det er den form for dedikation og dramatik, som tilskuerne (og træneren) sætter pris på. Jakob løb på den flotte tid 1.16.19, hvilket er ny PR med flere minutter, og gav en førsteplads i klassen 45-49 år og en 15. plads samlet hos herrerne. Tillykke! Næste mand var Lars Håkansson i tiden 1.21.50. Lars blev nummer 11 i klassen 35-39 år og nummer 33 samlet. Det var vist ikke helt tilfredsstillende for Lars, som er vant til bedre placeringer. Han kom til Lyngby med to flotte andenpladser i den seneste måned (Degnemoseløbet og i Helvede i Nord). Et par minutter efter Lars kom Anton Østdal i mål som vinder i klassen 20-22 år (#50 samlet) i tiden 1.23.38. Tillykke! Han var skarpt forfulgt af Jonas Johansson i tiden 1.24.04, hvilket rakte til en 9. plads i klassen 45-49 år (#60 samlet). Jonas virkede stadigvæk lidt træt efter den flotte PR i Rotterdam Marathon for 14 dages siden. Det er en flot halvmarathontid, så kort efter en marathon. Jens Ulrik Nielsen løb på 1.45.18 og blev nummer 44 i klassen 50-54 år (#346 samlet). Endelig havde vi Philip Bøttern, hvis tid 1.54.16 gav en 14. plads i klassen 60-64 år og kort efter Lennart Pedersen på 1.57.26 og en 50. plads i klassen 55-59 år.

Løberne på 10 km fik også fornøjelse af seværdighederne i området. Efter nogle få hundrede, uskyldige meter på asfalt, blev de sendt ind i Sorgenfri Slotspark, hvor de næste to kilometer var en kamp mod tørre grusstier, skarpe sving og stejle bakker. Blandt andet får man fornøjelsen af den for BAC-løbere velkendte, stejle bakke, der suger al luften ud af lungerne, når man løber hjem fra Brede på BACs træningsture. Vel ude af Slotsparken fortsatte turen i stærk modvind op ad bakke forbi Frilandsmuseet og ad Virumvej til Furesøen. Fantastisk udsigt, men efter 5,5 km med Slotspark, bakker og modvind, var kræfterne og moralen aftagende, og tiden var stigende. Efter en kort stræk langs med Furesøen, vendte ruten, så de sidste 3,5 kilometer føltes som at være kommet i løberparadis: Medvind, ned ad bakke og kort til mål. Solen skinnede vist også mere på den sidste tredjedel af løbet. Med så gode forhold var det muligt at hente meget tid i forhold til den første del af løbet.

Første BAC løber i mål var Peter Rønning, der blev nummer 2 samlet og klassevinder for 30-34 år i den flotte tid 34.09. Tillykke! Næste BAC løber var Deres skribent, Peter Busk i tiden 40.51, hvilket gav en 2. plads i klassen 55-59 år og 17. plads samlet hos herrerne. Tiden var mere end tilfredsstillende på den vanskelige rute. Det lover godt for Storebæltsløbet om seks uger og gør det realistisk at løbe 10 km under 40 minutter senere på året.

Vores eneste kvindelige deltager i løbet, Charlotte Dam, kom i mål i 1.04.11 og blev nummer 14 i klassen 55-59 år. Tillykke! Klaus Ås Hansen løb 1.10.02 og blev nummer 4 i klassen 65-69 år. Flot.

Samlet set klarede de elleve BAC løbere, der deltog i Den Grønne Halvmarathon, sig godt. Med tre førstepladser, en andenplads og en fjerdeplads i aldersklasserne og ikke mindst Peters samlede andenplads på 10 km, fik vi vist BAC trøjen frem. Dertil kom en flot PR til Jakob. Desuden fik de elleve løbere en stor oplevelse i det flotte landskab og godt forårsvej. Man bliver glædere og mere motiveret af at deltage i sådant et løb. I det lys opfordrer jeg andre BAC løbere til at deltage i dette fantastiske forårsløb til næste år. Det foregår i klubbens baghave og til dels på vores træningsruter. - Et par steder ville jeg af vane løbe til højre, da det er den sædvanlige træningsrute, som vi kender. Heldigvis var der begge steder officials, som guidede den rigtige vej. Det er et andet plus ved Den Grønne Halvmarathon. Der er masser af hjælpere og heppende tilskuere på ruten. Det er en stor fornøjelse.

  
Terminsliste (evt. tilmelding) 
24/9Afslutningsstævne i Greve
30/9Socialt løbearrangement i samarb...
24/11Julefrokost
Nyheder 
7/9 Tre "mand" høj fra BAC til...
6/9 OBS info omkring d. 7. september.
3/9 Dobbelt Danmarksmester
24/5 Mindeord for Rita Christensen
15/5 CPH Marathon 2023
Medlemmerne