FORSIDE          MOBIL        ENGLISH        INDHOLD        SØG        HJÆLP   
      
 
 
Udvalgt indlæg
 
28/7 - 2023 Paul Stig Andersen
Etape Bornholm - 4. dag - Hammeren    Skriv svar   Ret indlægget

Hvorfor gør vi det her hvert år? Er det noget som vi betaler for? Kan vi ikke bare aflyse det hele???

Spørgsmålene var mange, svarene var ”det er din egen skyld” og ”nej” og benene rimeligt tunge, da vi torsdag aften stod nede på Hammer havn og kiggede op ad 4. etapes første stigning.

På Hammeretapen er der ingen kære mor eller et kort stykke til lige at få benene i gang. Det er over startlinjen og så ellers bare deropad. Først på brostenene op til landevejen, Derefter flader det ud over cirka 200 meter inden der drejes til højre ind på en grusvej og så er det ellers op, op, op indtil cirka 3 km. Herefter går det heldigvis nedad igen indtil ruten flader ud og der løbes langs Opalsøen imod Allinge. Der drejes til venstre og der løbes langs campingpladsen indtil der drejes til venstre igen og det begynder at gå opad på naturstierne ind over Hammerknuden. Herefter lidt op og ned indtil 8 km, hvorefter det kun gik opad – først moderat men fra 500 meter mærket afsindigt stejlt. 250 meter før mål får man asfalt under fødderne igen og så er det ellers det sidste op ad serpentinevejen til mål.

KÆFT! Den bed i år! Det gjorde den vel også sidste år og året før, men det bliver ikke nemmere med alderen!

Nå – ikke mere klynk! Hvordan gik det så?

Hvis vi starter med det triste først, så måtte vores unge håb – Jan Jansen – forlade løbet grundet sygdom. Strabadserne, virakken, opmærksomheden og fansene var blevet for meget, men evnen til at håndtere alt det udenoms kommer med alderen, så det er bare op på hesten igen til næste år.

Hurtigste BACer på Hammeren var Jacob Hyllegaard som i afslappet stil løb på 38:43 og blev nummer 9 i H45-49.

Tina Kristensen vandt sin fjerde sejr i streg i tiden 43:38, men denne gang med kun et halvt minut til nummer 2. Tina var max presset da hun kom i mål, men en tur retur til Christiansø i frisk søgang er måske heller ikke den allerbedste optakt til løbets hårdeste etape. Kun for mange røgede sild til frokost er værre! Heldigvis er Tina nu 6 minutter foran nummer 2 og kan tage den med ro fredag aften i Rønne.

Tinas datter Sara havde ingen problemer med søgangen og vandt sin fjerde sejr i dameklassen. Sara har nu næsten 10 minutter til nummer 2 og kan (næsten) følges med mor i Rønne. Alene på Hammeren blev føringen forøget med 3 minutter.

Det strammer til for Dicte, som holder fast i tredjepladsen i den samlede stilling i K55-59, men nu kun med 17 sekunder til nummer 4, så den skal have pedal i Rønne. Dicte blev nummer 4 på Hammeren og løb i tiden 47:19.

Lise Thurmann holdt med tiden 47:05 flot fast fjerdepladsen i den samlede stilling i K60-64. Nærmeste konkurrent er næsten 6 minutter efter, så den glipper ikke. Lise blev også nummer 4 på Hammeren. Hårdt presset måtte Lise dog erkende, at hun har trænet på ruten, da sommerhuset ligger lige i nærheden. Snyd er det vel ikke….. :0)

Ole Kähler blev nummer 5 i tiden 46:31 og holder også fast i den samlede 5. plads i H65-69. Der er god luft både op og ned i tabellen, så den holder givetvis også til målstregen i Rønne.

Morten Laursen løb på 01:10:57 og Kirsten Kähler løb på 01:00:35. Kirsten blev på dagen nr. 17 i aldersgruppen, mens Morten ligger i den sidste del af aldersgruppen.

Denne artikels forfatter havde en hård dag i bakkerne og kom ind på en 5. plads i tiden 39:42. Som frygtet røg jeg en enkelt plads tilbage i den samlede stilling, så jeg nu er nummer 5 med knapt et halvt minut til 4. pladsen. Jeg giver den et skud i aften, så må vi se hvad der sker. Flæskestegssandwichen venter! Det er som en pølse foran slagterens hund.

Holdet ligger nu på 13. pladsen og er klar til at modtage lodtrækningspræmierne, hvis ikke Viking Atletik rydder bordet som sidste år. Vi er for længst videre oven på den oplevelse og på ingen måde bitre.

 

Paul

Jakob afslappet på vej op ad første stigning
Ole, Lise og Dicte følges ad i starten
Tina smiler sejrsvant til fotografen
Morten ved 1 km.
Dicte ved campingpladsen - nu bider den!
Tina flyver forbi 1 km
  
Terminsliste (evt. tilmelding) 
24/9Afslutningsstævne i Greve
30/9Socialt løbearrangement i samarb...
24/11Julefrokost
Nyheder 
7/9 Tre "mand" høj fra BAC til...
6/9 OBS info omkring d. 7. september.
3/9 Dobbelt Danmarksmester
24/5 Mindeord for Rita Christensen
15/5 CPH Marathon 2023
Medlemmerne