FORSIDE          MOBIL        ENGLISH        INDHOLD        SØG        HJÆLP   
      
 
 
Udvalgt indlæg
 
29/7 - 2023 Paul Stig Andersen
Etape Bornholm - 2023 - dag 5 – Rønne    Skriv svar   Ret indlægget

Så nåede vi omsider til sidste etape i årets løb. At tænke sig…. 10 flade kilometer hvoraf knapt halvdelen skulle løbes i en skyggefuld skov. Starten gik lige ud for Rønne Nord Stadion og ruten drejede kort efter start ud mod kysten, hvor den store vej langs stranden blev fulgt ned imod havnen. Efter en kort runde på havnen løb vi retur parallelt med kystvejen og fortsatte ud i Nordskoven som vi nåede efter godt 4 km. Efter 4 km i skoven dukkede vi frem igen og løb tilbage gennem et parcelhuskvarter imod stadion, hvor der var opløb inde på løbebanen.

Tina kunne have cruiset igennem men samler ikke på sekundære placeringer og løb ugens femte førsteplads af fem mulige hjem i tiden 46:01. Tina blev selvfølgelig samlet vinder i K50-54 – 7:40 foran nummer 2. Datteren Sara ville ikke stå tilbage for mor og gav den fuld gas med tiden 33:20 som var suverænt hurtigste tid og i øvrigt ny PR. Tillykke til begge med to velfortjente førstepladser.

Jakob Hyllegaard løb på 41:47 og ender på en samlet 11. plads i H45-49. Jakob har haft problemer med fysikken siden CPH maraton, men med Jakobs nye tilknytning til Bornholm vil jeg tro at vi ser ham igen til næste år i klart bedre form. Jakobs datter Koraline løb på 25:39 og blev nummer 32 sammenlagt i gruppen piger 12-14 år.

Deres udsendte rapporter gjorde hvad han kunne – men det var bare ikke nok til at komme tilbage på 4. pladsen i H55-59. Det blev en samlet 5. plads med tiden 42:21. Målsætningen med en femteplads og under 3:05 sammenlagt blev dog nået, så der er ikke noget at pive over. Næste år rykker jeg i H60, men jeg skal nu ikke regne med at komme længere frem på listerne af den grund.

Carl Mossing løb på 41:13 hvilket på dagen rakte til en 11. plads i H20-24.

Lise Thurmann løb på 51:35 hvilket gav en 4. plads på dagen og en 4. plads i den samlede stilling i K60-64.

Dicte løb på 51:54 hvilket gav en 7. plads på dagen; der var problemer med krampe ved ca. 5 km, men kom dog tilbage og løb de sidste 5 km med negativ split, og samlet blev det til en 4. plads i K55-59.

Ole Kähler blev med tiden 49:49 nummer 6 på dagen og samlet nummer 5 i H65-69. Ole slår i det samlede resultat Dicte med  to sekunder og Lise med 32 sekunder og har nu håneretten i et år..

Morten Laursen løb på 01:15:29 og blev nummer 103 i H50-54 på dagen og nummer 91 sammenlagt.

TV2-Bornholm har gennem hele løbet stillet med ferieafløsere med pænt sagt rudimentært kendskab til løb.  Eksempelvis blev Sara – sidste års vinder og vinder af samtlige etaper i årets løb – på førstedagen spurgt om hun havde løbet Etape Bornholm før. Det ville være synd at sige at der var researchet helt ind til benet der.

På den baggrund kan det ikke undre, at de havde brug for lidt hjælp til at udfylde sendefladen, og det var da også et tip, der udløste interviewet med Tina. Gravergruppen har naturligvis været på sagen og fundet frem til kilden, som vi dog har måtte give beskyttelse under Bornholmsredaktionens kildebeskyttelsesprogram. Men i helt generelle termer kan oplyses, at enhver mediekoncern har en interesse i at styre nyhedsstrømmen og i begrænset omfang hjælpe nyheder til verden – ikke mindst i en agurketid. Efter sidste års ekspertinterview i Almindingen (med tre deltagere fra BAC)  havde Tina nogle store løbesko at udfylde, og hun valgte klogeligt at fokusere på de mere private aspekter og det forhold at mor og datter opnåede topresultater i samme løb frem for det mere løbsteoretiske, som blev behandlet til UG med kryds og slange sidste år.

Hermed lukkes der ned for årets transmissioner fra Bornholm. Fra redaktionen skal først og fremmest lyde en stor tak til BACs ukuelige løbere som dag efter dag leverede redaktionelt stof af højeste karat.

Ligeledes tak til gravergruppen for research i de skumleste kroge af Etape Bornholms kasematter og tak til BAC2s cheftræner som er svært godt tilfreds med resultaterne. Tak til de anonyme kilder og tak til det fine vejr som var bedre end forudsagt men ikke varmere end det var til at holde ud.

I det hele tage tak for en sjov og hård uge. Vi ses igen til næste år.

 

På hele redaktionens vegne

Chefredaktøren

Tina på podiet
Ole kaster sig i mål og sikrer håneretten med 2 sekunder til Dicte
Carl er i mål
Dicte krydser mållinjen
Lise har 800 meter til mål
Paul kæmper!
Tina på vej imod etapesejr nummer 5
Paul og Jakob ser skarpe ud!
Morten gir den gas
Tina og Sara i TV2
  
Terminsliste (evt. tilmelding) 
24/9Afslutningsstævne i Greve
30/9Socialt løbearrangement i samarb...
24/11Julefrokost
Nyheder 
7/9 Tre "mand" høj fra BAC til...
6/9 OBS info omkring d. 7. september.
3/9 Dobbelt Danmarksmester
24/5 Mindeord for Rita Christensen
15/5 CPH Marathon 2023
Medlemmerne