FORSIDE          MOBIL        ENGLISH        INDHOLD        SØG        HJÆLP   
      
 
 
Udvalgt indlæg
 
11/10 - 2023
BAC'er sætter ny løbsrekord ved Eremitageløbet    Skriv svar   Ret indlægget
Søndag d. 8. oktober 2023 blev der tilføjet en stor begivenhed i den danske ”Løbe Danmarkshistorie” og det var en BAC’er der udførte den store bedrift.
Igennem 36 år har man adskillelige gange omtalt et af Danmarks største løbeikoner ”Henrik Jørgensen” og hans fantastiske løbsrekord for Eremitageløbet, det største og mest ikoniske løb i Danmark, på 38 min 40 sek.
I mange af de senere år havde ingen været rigtig tæt på denne rekord indtil 2022, hvor 2 af Danmarks mest lovende løbetalenter Joel Ibler Lillesø og Axel Vang Christensen satte hinanden stævne, hvor det endte med at Axel vandt et tæt opgør i 39 min 00 sek. Der var stadig lidt ned til rekorden, men der var dog tændt en glød hos begge om, at denne rekord slet ikke var uopnåelig.
Ved årets løb stillede både Joel og Axel til start igen, hvor der var fokus på at tage sejren ved Eremitageløbet, men der var også et ekstra bonus mål om muligvis, at kunne tage ikonet ”Henrik Jørgensen”s rekord.
Axel skal have stor ære af, at der blev sat et højt tempo fra start, hvor Joel hang på, mens alle andre slap allerede efter 1 km. 8 min 21 sek efter 3 km og så var de på den gode side af gennemsnitshastigheden for rekorden. Tempoet blev holdt godt oppe og Axel prøvede flere gange på bakkerne at teste Joel om det var muligt at få ham sat. Da de kom ind på sletten op mod slottet anden gang, så satte Axel tempoet lidt ned, så deres tid ved de 10 km ”kun” var på 29 min 12 sek. Efter strækningen væk fra slottet og op ad den lille hårde bakke for at komme nord om Ulvedalene, så lagde Axel sig bag ved Joel for første gang i løbet. Dette tog Joel som et tegn og herefter blev der rykket og da der blev hul med det samme, så fik tempoet endnu en tand. Dette medførte at Joel tilbagelagde stykket mellem 12 km og 13 km på 2 min 37 sek., hvorefter at Joel kunne løbe op af den sidste bakke, hvor han blev tiljublet af de mange tilskuere. Tæt på målstregen var sejren sikker og Joel kunne også se at han ville slå løbsrekorden, så der var overskud til at udføre nogle af hans sædvanlige ”jubelscener” inden han krydsede målstregen i tiden 38 min 35 sek.
Rigtig mange klubkammerater fra Bagsværd Atletik Club var i skoven for enten selv at løbe eller som tilskuere og der var stor jubel og mange gratulationer til Joel for hans kæmpe bedrift, som han havde udført.
Nogle af de andre BAC-løberes præstationer skal også fremhæves og her er værd at nævne, at Joachim Weel Rosbo blev en samlet nr. 8 i tiden 41 min 55 sek samt at Emma Hjortshøj Møller løb hendes første så lange konkurrence og startede noget forsigtigt ud, men alligevel kom hun i mål i tiden 56 min 45 sek, som vinder af F14-klassen.
Flere andre fine resultater kan findes i listen af BAC-løbere her under.
  
Terminsliste (evt. tilmelding) 
2/1226/113. runde af CRAFT Cup "Cross...
12/1210/12Gløg, saftevand og æbleskiver s...
13/129/12Kronborg Games 1, 13 Januar 2024
20-21/131/12Øst danske mesterskaber 2024
Nyheder 
28/11 Tilmelding Øst-inde i Ballerup Super...
19/11 Emma nu Triple-Danmarksmester
11/10 BAC'er sætter ny løbsrekord ved Ere...
5/10 Bestilling af klubtøj
2/10 VÆR MED - CRAFT Løbe Cup 2023
Medlemmerne