FORSIDE          MOBIL        ENGLISH        INDHOLD        SØG        HJÆLP   
      
 
 
Nyheder
 
<< Ældre   Nyere >>   Alle indlæg   Skriv nyt indlæg   Søgning   
24/5 - 2023
Mindeord for Rita Christensen    Skriv svar   Ret indlægget

Til Bagsværd Atletik Club,,

Det er med stor sorg, at vi må meddele, at Rita Christensen er gået bort efter meget kort sygdom. Hun blev 91 år.

Vi er meget taknemmelige over hendes hyldest som æresmedlem sidste år og hun var glad for at se mange kendte ansigter, selvom hun ikke huskede navnene.

Rita har haft et meget aktivt liv, berørt og influeret mange mennesker gennem livet.

Hård træning gik hun ikke af vejen for, men samtidig sørgede hun for som træner, at nybegyndere tog det i rette tempo.

Rita har haft mange gode stunder sammen med BAC udøvere, til træning, holdkampe, sjællands-, danmarks- og nordiske mesterskaber, det satte hun meget pris på.

Rita vil blive savnet, men altid være i vores hjerter.

Ære være hendes minde.

Begravelsen har fundet sted.

På vegne af familien,

Maj-Britt
15/5 - 2023
CPH Marathon 2023    Skriv svar   Ret indlægget    Se flere billeder
CPH 2023

Søndag blev et af Danmarks største løbeevents afviklet, nemlig Copenhagen Marathon 2023.

Traditionen tro stillede mange BAC´er til start på denne forårsdag. Det er efterhånden nærmere reglen end undtagelsen at årets første virkelige varme tid falder sammen med netop dette løb, i år var heller ingen undtagelse. Vejrudsigten lovede temperatur ved starttidspunkt til 16 grader og hen over middag optil 22 grader, dette stiller store krav til væskeindtag og gør betingelserne for et godt løb sværere. Til gængæld var der lovet stort set vindstille med maksimum vind optil 4m/s. Løberne skulle som noget nyt også prøve kræfter med en ny rute med start og mål i fælledparken.

Fra hold 3 stillede Jeppe Vørre, Carsten Stendal og Jens Jensen til start.

Fra hold 2 stillede Benedicte Kastrup og Benny Sander Hofmann til start.

Fra hold 1 stillede Guldpumaen aka Bettina Guldbæk, Pumaen aka Mikkel Birch Gormsen, Kim Hansen, Jonas Johansson og Jakob Rønhoff Hyllegaard til start.

Jeppe var den eneste debutant på Marathon distancen, de øvrige løber var bekendte med strabasserne.

Jeppe, Carsten, Jens og Benny havde alle trænet solidt hvilket gjorde de kom igennem dagen og var glade for deres resultater.

Benedicte er på vej tilbage efter et længere sygdomsforløb og dermed var det ”blot en lang træningstur” Det er meget flot hun kunne gennemføre så langt et løb alt taget i betragtning.

Guldpumaen og Pumaen havde egentlig droppet at løbe grundet manglende motivation samt diverse skader. Da dagen nærmede sig fortrød de dog og løb turen som et hyggeløb.  Det var en fest syntes de..

Kim Hansen stillede også efter flere års pause på Marathon distancen. Kim havde vist gode takter til træningen og leverede derefter.

Jonas Johansson er nok klubbens mest aktive Marathon deltager for tiden. Inden for en måned havde Jonas allerede løbet 2 stk. ½ Marathon samt 1 Marathon. Alle er løbet i flotte tider og mange tænkte nok at han må være ved at være træt. Det var Jonas ikke helt endnu, i det han kom igennem i endnu en flot tid.

Til Jakob Rønhoff Hyllegaard var forventningerne ret høje. Jakob havde 14 dage forinden præsteret et virkeligt flot resultat til den Grønne Halvmarathon. Jakob levede i den grad op til forventningerne med samlet placering i top-100 og forbedring af hans personlige rekord med over 7 minutter. Derudover løb han negativt split på den sidste halvdel. Jakob deltog også i DM for seniorer, hvor det blev til en 24. plads

Løberne fik følgende tider:

·       Jeppe Vørre                                         04:36:50

·       Carsten Stendal                                   04:36:46

·       Jens Jensen                                         04:09:23

·       Benedicte Kastrup                               04:44:05

·       Benny Sander Hofmann                      03:47:02

·       Pumaen                                               03:44:06

·       Guldpumaen                                        03:44:06

·       Kim Hansen                                         03:24:59

·       Jonas Johansson                                 03:03:14

·       Jakob Rønhoff Hyllegaard                   02:41:12

Tillykke med de flotte resultater!

24/4 - 2023
DM 10K 2023 i Århus    Skriv svar   Ret indlægget    Se flere billeder
Lørdag d. 22. april blev Danmarksmesterskaberne på 10 km Landevej afviklet i Århus. Desværre var den samlede BAC-trup blevet decimeret pga. skade og sygdom, men alligevel stillede 9 BAC-mænd til start i senior og andre aldersklasser for hhv. Ungdom og Masters. Vejret var perfekt med en lun temperatur, solskin, ingen nedbør og kun en minimal vind.
Det store startfelt var blevet delt op i 2 starter, således at dem der forventeligt løb på 36.30 eller langsommere startede først og 1½ time senere startede de hurtigste.
I den første start havde BAC kun Poul Clemmensen (M75) og han løber jo stadig som en ung vårhare og kom igennem på 51.01. Det gav en Bronze i aldersklassen og da samtidig Klubrekorden i denne aldersklasse var vakant, så kan Poul nu også pryde sig med denne.
De resterende 8 Christoffer Frost-Jensen Johansen, Hjalte Dalskov, Jakob Lund Frisk, Albert Frydensberg, Theodor Bergenstof Gilhøj, Kasper Rebenstorf, Peter Hærvig Rønning og Jakob Mørkeberg startede alle i det hurtige heat og her var vi heller ikke helt heldige. Kasper, Theodor og Jakob F. var alle involveret i et kæmpe styrt ifm. starten, hvor alle de nævnte var nede og ligge i en stor bunke og tabte dermed en del tid. Især Jakob mistede tid, da han kom afsted som allersidste mand.
Herefter gik det til gengæld rigtig godt og de uheldige fik løbet sig godt op i feltet.
Første BAC’er i mål var Christoffer, der løb på 30.42 og blev nr. 13 og dette er en forbedring af hans PB med 12 sek.
Anden BAC’er over målstregen var Jakob Mørkeberg, som stillede op i M40. Jakob løb på utroligt flotte 31.49, hvilket gav en Sølvmedalje i aldersklassen, hvor han kun blev slået af en vis Jesper Fauerskov. Tiden er også en kæmpe forbedring på 1.18 af både Jakob’s PB og Jakob’s egen Klubrekord i M40.
Peter stillede op i senior selv om han har alderen til at konkurrere i M30. Peter lå længe sammen med Jakob, men måtte lige slippe til sidst og fik tiden 32.13, hvilket gav en placering som nr. 35 hos seniorerne.
Herefter fulgte Jakob Frisk, som virkeligt fik løbet sig op efter styrtet og kom i mål i den flotte tid 32.31, hvilket gav en 6. plads i U23. Tiden kunne jo have været endnu bedre, hvis ikke han havde mistet en del tid ifm. styrtet.
Hjalte stillede til start i U20 og det var virkelig en test af hans problemer med vejrtrækningen med længerevarende høj belastning. Og her fik vi virkelig et positivt respons, da Hjalte ikke havde problemer andet end den udmattelse der er ved den lange distance. Hjalte kom i mål på 32.52, hvilket gav en Bronzemedalje i aldersklassen. Tiden var samtidig en forbedring af PB med 1 min.
Albert stillede til start i U23, så BAC havde et hold i denne aldersklasse (BAC lånte Hjalte fra U20). På trods af mest svømmetræning og mindre løb, så gjorde Albert det fint og kom i mål på 34.10, hvilket gav en 15. plads i aldersklassen. Sammen med Jakob F. og Hjalte gav det også en Bronzemedalje i holdkonkurrencen.
Theodor der primært gør det i Militær Femkamp og først for nylig har intensiveret løbetræningen havde også et rigtigt fint løb og kom ind på 35.01. Det gav en 69. plads hos seniorerne.
Kasper der vist primært er triatlet, men også gør sig i langrend og alt muligt andet havde i ugen op til DM lavet 3 gange Maxtest i 3 forskellige idrætsgrene og sammen med styrtet i starten gjorde det nok at det ikke blev helt optimalt for Kasper. Kasper kom i mål på 35.07 og han blev nr. 13 i M30.
BAC havde også et Seniorhold, som blev nr. 13. Dette er dog ikke retvisende for løbernes præstationer. DAF havde i år indført, at såfremt at en løber både ville stille op i egen aldersklasse og senior, så skulle der betales for start i begge klasser. Desuden skulle der også betales for hvert hold, som man tilmeldte, hvilket også er nyt. Derfor var der en del der kun var tilmeldt i egen aldersklasse, så klubben kunne spare lidt på udgifterne. Såfremt at alle havde talt med i senior, så var holdet blevet nr. 7.
På trods af dette havde vi alle en rigtig god dag og tur og alle løberne skal have et stort tillykke med de flotte resultater.

20/4 - 2023
Mia indleder udesæson med 2 meget flotte resultater    Skriv svar   Ret indlægget
Fredag d. 14/4 og lørdag d. 15/4 indledte Mia Helene Mørck udesæsonen ved Bryan Clay Invitational i Azusa (Californien).
Det blev til 2 meget flotte resultater ved det meget store stævne. Mia stillede til start på både 800m og 1500m, hvor der var hhv. 18 og 12 heat i de 2 discipliner.
Om fredagen løb Mia 800m på den fine tid 2.06,92, hvor hun blev nr. 3 i heatet og det var kun lige godt 2 sek. over hendes PB, hvilket er en rigtig god sæsonåbner.
Om lørdagen løb Mia 1500m på 4.19,59, hvor hun blev nr. 4 i heatet, hvilket er både ny PB og ny Klubrekord, da hun forbedrede hendes egen KR med hele 2,41 sek.
Kæmpe tillykke til Mia og så håber vi at Mia's sidste sæson ifm hendes universitetsophold i USA kan fortsætte hvor det er startet og gerne med nogle endnu bedre tider. Det er i hvert fald startet rigtigt godt.
18/4 - 2023
Motionsudvalgets beretning til GF 18. april 2023    Skriv svar   Ret indlægget
2022 blev sæsonen vi trådte ud af pandemien skygge.
Det betød at motionister igen kunne deltage i de mange store og små motionsløb. Der blev i løbet af 2022
opnået flere klubrekorder samt vundet flere medaljer til Danmarks Mesterskaberne. BAC-farverne blev
også luftet til de store events som blandt andet CPH marathon, Etape København, Etape Bornholm samt
CPH Half og Berlin Marathon.
BAC havde også fornøjelsen af at afholde den første runde i TRACKS Serien. Der var dog ikke så mange der
stillede op. Om det skyldes den sene annoncering eller efterveer fra coronaen er uvist.
Vi fejrede også jubilæum, hvor der var lagt op til en festlig dag på med blandet aktiviteter på stadion og
efterfølgende fest. Desværre viste vejret sig fra den knap så gode side og arrangementet druknede væk i
regn, så fremmødet var begrænset. De der trodsede vejret, havde dog en dejlig dag og der blev dystet i
flødebolle løb og beer mile. Festen der blev holdt om aftenen gik også virkelig godt og det var godt at se
sammenholdet mellem unge og ældre medlemmer.
Livet viste sig også fra sin barske side, idet vi måtte sige farvel til Anders Gerhardt i en alt for tidlig alder.
Anders var en aktiv foreningsperson og hjalp gerne til med frivilligt arbejde i Bagsværd Atletik Club. Klubben
var repræsenteret til begravelsen og lagde en bukket blomster. Ære være Anders minde.
Der er blevet lagt en del arbejde i at finde en løsning til nyt administrations system med hjemmeside og
app. Udvalget forventer at det nye system vil komme i drift inden årets udgang.
Henrik Eiersholt tilbyder stadig trail løb om søndagen til stor glæde for mange af motionisterne.
Susan Ravn som står for gymnastikken, oplever også stadig stor succes med et højt fremmøde til træningen.
Der skal til slut lyde en kæmpestor tak til alle trænere og hjælpere for den indsats I har ydet til fordel for
klubbens medlemmer.
Jakob Rønhoff Hyllegaard
Formand for motionsudvalget
18/4 - 2023
Atletikudvalgets beretning til generalforsamling d. 18. april 2023    Skriv svar   Ret indlægget

Årsberetning Atletikudvalget 

Der har ikke været afviklet DT turnering 1. division siden 2019 – og således ej  heller i 2022. 

Masters 2022 

BAC stillede vanen tro med et mix-hold i den landsdækkende Masters Turnering i  2022. Michael Pilegaard Hansen står for tilmelding og koordination m.v. Der var  to indledende runder i foråret, og holdet kvalificerede sig til finalen, der blev  afholdt i Greve den 4. september 2022. BAC holdet opnåede ved den lejlighed en  4. plads med 9610 points og var blot små 400 points fra medaljepladserne. 

Mange masters har desuden i 2022 deltaget ved Masters DM og hentet flere fine  medaljer hjem til klubben. 

Statistik - nye klubrekorder 

Der har i 2022 været sat mange nye klubrekorder i især kast og løb. Her i blandt  følgende seniorrekorder: 

Ida Hother le Fevre, Hammerkast (4 kg), 47,18 

Joel Ibler Lillesø, 5000m, 13.29,58 

Joel Ibler Lillesø, 10km, 28.38

17/4 - 2023
Triatlonudvalgets beretning for 2022    Skriv svar   Ret indlægget

I sæsonen 2022 kom der for alvor gang i stævnerne igen. Copenhagen Ironman blev afholdt igen, hvor undertegnede deltog, og derudover havde vi deltagere med ved flere af de lokale triathlonarrangementer.

Vores eneste faste fællestræning er som bekendt svømmetræningen på vores faste tider mandag aften fra 20-21 i Blågårdshallen og onsdag aften fra 19-20 i Gladsaxe svømmehal. Vi bliver stadig trænet af tidligere landsholdstriatlet Susanne Nielsen, der lægger gode programmer og giver kyndig vejledning og hjælp til øvede svømmere og begyndere. Vi har desværre måttet sige farvel til Anna fra atletikafdelingen, der lærte at svømme crawl på et halvt års tid, men til gengæld har vi så lige taget imod Sarah ligeledes fra atletikafdelingen, der døjer med en løbeskade og gerne vil lære at svømme. Og der er stadig plads i svømmehallen om mandagen for både øvede og uøvede svømmere til den fordelagtige pris af fremover formodentlig 600,-/halvår ud over klubkontingentet.

Afdelingens aktiviteter koordineres stadig på Facebooksiden ”BAC Tri”, hvor man som BAC medlem er mere end velkommen til at søge om optagelse. Måske kan nogle af aktiviteterne virke tillokkende for løbere med småskader eller behov for variation i træningen. Vi cykler typisk en god tur søndag; det kan enten være en længere tur på de nordsjællandske landeveje eller en kombination mellem en mindre runde i området krydret med intervaller på den nedlagte flyveplads i Værløse. Løb foregår gerne på de forskellige atletikhold tirsdag, torsdag og lørdag.

Vi havde som altid også deltagere med ved små stævner i lokalområdet, motionsløb, trailløb og motionscykelløb som Sjælland rundt eller åbentvandskonkurrencer. I det hele taget er afdelingens medlemmer aktive med alle mulige aktiviteter, og det er svært for mig ikke at gentage min opfordring til at prøve kræfter med triathlontræning - specielt hvis man går og døjer med en skavank, der gør det svært at løbe, eller hvis man har en gammel drøm om at lære at svømme og måske engang deltage i en minitriathlon.

<< Ældre   Nyere >>   Alle indlæg   Skriv nyt indlæg   Søgning   
  
Terminsliste (evt. tilmelding) 
2/1226/113. runde af CRAFT Cup "Cross...
12/1210/12Gløg, saftevand og æbleskiver s...
13/129/12Kronborg Games 1, 13 Januar 2024
20-21/131/12Øst danske mesterskaber 2024
Nyheder 
28/11 Tilmelding Øst-inde i Ballerup Super...
19/11 Emma nu Triple-Danmarksmester
11/10 BAC'er sætter ny løbsrekord ved Ere...
5/10 Bestilling af klubtøj
2/10 VÆR MED - CRAFT Løbe Cup 2023
Medlemmerne