Store DM 2020: 2 sølv og 2 bronze samt yderligere 2 flotte indsatser
23/8  RET
I weekenden d. 14. – 16. august blev der afholdt Store DM (senior DM på bane) på Østerbro Stadion. BAC havde kun 5 atleter til start, da der desværre var nogle stykker, der tidligere på sæsonen var blevet sat tilbage pga. skader og dermed ikke var i form til et stort mesterskab. Alligevel blev det til 2 sølvmedaljer, 2 bronzemedaljer samt yderligere et par gode præstationer.
Fredag aften var der 10.000m på programmet og det var en meget varm sommeraften, som ikke er helt optimalt, når man skal løbe langt. Joachim Weel Rosbo stillede op igen og prøvede fra start at gå med en stor frontgruppe. Det gik lige lovlig stærkt og derfor slap Joachim meget fornuftigt gruppen efter de første 1000m. Han kom til at løbe alene de næste par kilometer inden de bagvedliggende nåede op. Herefter fik han hjælp til at sætte tempoet og Joachim sluttede faktisk rigtigt flot af med en sidste km på 2.58. Joachim fik en fin 13 plads i tiden 31.30,81, hvilket er flot, når man tager varmen i betragtning.
Lørdag var det kun Mia Helene Mørck, der skulle løbe 1500m, som er lidt langt for Mia og som hun ikke har så meget rutine med. Mia lå blandt de forreste hele vejen, så hun havde god kontrol over løbet. Da der mangler 500m går Mia selv frem og tager spidsen og ved 200m igen bliver hun presset bagfra, hvilket får Mia til at rykke og lave hul til resten. På opløbet syrer Mia og 2 konkurrenter kan gå forbi, så Mia kommer i mål på 3. pladsen i 4.27,29 og vinder Bronze.
Søndag fik Lia Palmberg Nordhald (2003) Senior DM debut i en konkurrence, som viste det højeste niveau i mange år i en dansk kvinde højde konkurrence. Lia fik 1,55 og havde et par nogenlunde forsøg på klubrekorden 1,60. Start højden var 1,50, som Lia klarede sikkert i andet forsøg. De 1,55 kom i hus i tredje forsøg. Tillykke med DM debut til Lia.
Der var også debut ved Store DM til Joel Ibler Lillesø og han havde valgt at stille op på 5000m mod nogle meget skrappe, ældre og mere rutinerede mænd. Joel løb yderst fornuftigt blandt de forreste i feltet, så han hele tiden havde styr på de forreste og havde snor i dem. Løbet blev lidt taktisk og først på sidste halvdel blev der sat rigtigt fart på feltet. Det gjorde at det tyndende ud i det forreste felt og til sidst var der kun 3 løbere der skulle deles om medaljerne. De 2 andre havde lige lidt mere at skyde med på opløbet, men Joel kunne løbe en super flot Bronzemedalje hjem, hvilket er utroligt flot af en der kun er 16 år.
Mia Helene Mørck var også klar på favorit distancen 800m og det blev et parløb mod sidste års DM-vinder, hvor der blev kæmpet helt til målstregen. Desværre måtte Mia se sig slået med et mulehår på 0,12 sek. Mia’s tid i mål var fine 2.07,45, hvilket sikrede hende Sølvmedaljen.
På tilsvarende måde havde Andreas Bube et parløb med Kristian Uldbjerg Hansen på mændenes 800m. Bube havde været skadet i juni, hvilket gjorde at han havde en længere periode helt uden løbetræning. På trods af at Bube ikke havde været i konkurrence i hele sommerhalvåret og at han ikke var på 100%, så stillede han alligevel til start fordi at det var DM. I sidste ende viste det sig også at Kristian er gået meget frem og var stærk samt at Bube lige manglede lidt. Dette medførte at Bube måtte strække våben på den sidste del af opløbet, da han var 0,29 sek. efter i mål. Men en flot indsats på dagen sikrede Bube en fin Sølvmedalje i tiden 1.50,49.
Det var nogle meget, meget tætte opgør, som på målstregen ikke helt faldt ud til BAC’ernes fordel. Det kan vi godt ærgre os over, men alle 5 atleter gjorde det flot og de kæmpede med alt hvad de havde på dagen og 4 medaljer skal vi være meget glade for. Tak til jer alle for en super indsats.

 WWW   Mobil   Galleri 
 Træningstider 
 Glemt password   Kontakt