5000m med DUR17 og Dansk U18-rekord samt 3 x PB
26/8  RET
Joel Ibler Lillesø spurter fra den danske Elite.
Tirsdag aften d. 25. august arrangerede Sparta “5000 og 1 nat”, som var et stævne med 5 heat på 5000m. De havde døbt A-heatet til ”Dennis Jensen Invite” (Dennis Jensen = DR 5000m 13.25,39) og B-heatet til ”Annemette Jensen Invite” og begge var tilstede, hvor Dennis faktisk også løb i C-heatet sammen med Steen Walther.
BAC’s deltagere var blevet placeret i A-heat Joel Ibler Lillesø og B-heat Joachim Weel Rosbo, Kasper Pontoppidan Jensen og Noah Grunnet Nouri.
I B-heatet var der desværre ingen pace, så Joachim måtte lave en aftale med anden løber, at de skulle hjælpe hinanden med at pace. Man må erkende at det ikke er optimalt, at skulle trække halvdelen af den fulde distance, men de gjorde det efter omstændighederne godt og Joachim kunne løbe i mål som nr. 3 i tiden 15.03,58. I anden gruppe af det samlede startfelt løb Kasper og Noah sammen med flere andre løbere og de fik god hjælp til at holde pace. Og da pacet var yderst optimalt for dem resulterede det i, at de begge løb et meget flot løb, hvor Kasper blev nr. 8 i tiden 15.34,65, som er PR med 53 sek. og Noah blev nr. 10 i tiden 15.38,57, som er PR med 10 sek.
I A-heatet havde man forsøgt, at samle alle Danmarks bedste løbere på distancen og havde fået positivt tilsagn fra alle på nær den nykårede Danmarksmester Thijs Nijhuis. Der var dog indløbet et par afbud fra nogle løbere på dagen. Der var tilgengæld hele 3 mand til at pace, hvor Andreas Bube var den anden i koblet, som alle ydede en god indsats for at hjælpe feltet frem til hurtige tider. Pacet skulle holdes til en sluttid på 13.50. Joel fik lagt sig i 6. position, hvilket der var talt om var noget nær det mest ideelle. Denne position blev holdt omgang efter omgang, hvor pacerne efter hånden forsvandt, Bube holdt 400m længere end lovet til 2400m og sidste pacer hoppede til siden efter 3600m, hvor efter feltet var overladt til sig selv. Feltet var på det tidspunkt ikke så stort, da der også havde været frafald i den bagerste del. Da der mangler 1000m bevæger Joel sig helt frem i spidsen for at sikre sig at tempoet bliver holdt højt, hvilket medfører, at yderligere 2 mand bliver sat og de kun er 3 mand tilbage allerforrest. Ved 500m er der en anden der går frem i spids, mens Joel holder sig helt oppe i ryggen og han får lov til at trække til 200m. Her skruer Joel igen på tempoet og lægger sig forrest i sidste sving og da de 3 løbere går ind på opløbslangsiden er det med Joel lige foran de 2 konkurrenter. De 2 konkurrenter presser på fra hver sin side af Joel, men Joel formår at trykke tempoet ydrligere op, således at han kan afvise deres angreb og løbe først over stregen som vinder. Joels vindertid blev så flot som 13.57,60, som både er DUR17 og Dansk U18-rekord samt nr. 3 på årets rangliste i Danmark.
A-heatet kan ses HER
 WWW   Mobil   Galleri 
 Træningstider 
 Glemt password   Kontakt