BMW Havneløb
21/8 Peter Busk  RET

 Torsdag den 17. august afholdt Sparta BMW Havneløb med start og mål ved Gefion Springvandet. Ruten er en fem kilometer rundstrækning. Man starter med at løbe op ad Esplanaden, rundt om Kastellet og ned ad Indiakaj til Langelinje. Her skal man op ad en lille bakke og hele vejen ud til enden af Langelinje, hvor der er et skarpt 180 grader sving. Det var sjovt at løbe ud af Langelinje, hvor man kom helt tæt på løberne, der var på vej den anden vej. På den måde mødte man både de allerhurtigste, når man selv var på vej ud af Langelinje, og de allerlangsomste, når man var på vej tilbage. Det gav en god fornemmelse af, at vi alle var med i det samme løb.

Tilbage i lystbådehavnen har ruten nogle skarpe sving, lidt løst grus og et par små bakker. Lige før mål er der endnu et lille bump. Alt i alt er det en ganske flad rute på hurtigt underlag. Man kan løbe hurtigt, uden at det er en rute til at sætte PR. Der var mulighed for at løbe 5 km og, hvis man ikke havde fået nok af en runde og trængte til at se Langelinje en gang mere, kunne man løbe 10 km.

I år var vejret perfekt: Det havde regnet lidt, men da der skulle løbes hen ad aftenstid, var det tørvejr og tilstrækkeligt køligt til, at man ikke blev bremset af varmen.

Hele otte løbere stillede op for BAC. På 5 km vandt Mogens Weel aldersklassen M65-69 i den flotte tid 22.50. Julie Rosbo kom ind lige efter i tiden 22.52, hvilket var nok til en andenplads i klassen F55-59. Man må næsten gå ud fra, at Mogens og Julie fulgtes hele vejen. Bagsværd havde to deltagere mere på 5 km. Det var Frej og Allan Engsig-Karup, der begge blev nummer 5 i deres klasse. Frej deltog i klassen M0-14 og løb på 24.13, mens Allan deltog i klassen M45-49 og løb på 18.58. Til trods for at Allan var vores hurtigste løber på 5 km, havde han ikke fået nok og løb et stykke sammen med vores 10 km løbere på deres anden runde på ruten. Det er dedikation.

Af vores 10 km løbere fik Bettina Guldbæk den bedste placering som nummer 2 i klassen F45-49. Bettina løb på 42.55, og sagde, at hun mest var med for hyggens skyld. Anders Liebl løb for at finde ud af, hvordan formen er. Det blev til 39.32, hvilket gav en 4. plads i klassen M50-54. Formen er vist ikke helt dårlig. Pumaen aka Mikkel Gormsen brugte løbet som træning til Frankfurt Marathon, og prøvede at holde marathonfart. Det blev til en tid på 38.54 og en 15. plads i klassen M45-49. Det er ganske imponerende, hvis Pumaen kan spinne igennem et marathon i den samme fart.

Jeg fandt ud af, at en måneds intensiv cross country bjergtræning i 30 graders varme ikke er den rigtige forberedelse til at løbe hurtigt på flad, dansk asfalt. Målet var at komme under 40, men efter 6 km fik jeg krampe, måtte holde et minuts udstrækningspause og løb det sidste stykke i moderat tempo. Til trods for en tid på 41.27 blev det til en 3. plads i klassen M55-59. Man glemmer nemt, at alle de andre i den klasse er et stykke op i årene, så de løber ikke så hurtigt som de unge under 50.

Alt i alt er BMW Havneløbet et herligt løb på en årstid, hvor vejret går det nemt at deltage i løb. De mange, glade BAC løbere bidrager til den gode stemning. Hvis ikke der kommer noget i vejen, er jeg sikker deltager til næste år.

Forhåbentligt er der lige så mange eller flere deltager fra Bagsværd ved næste løb, som for mit vedkommende bliver Copenhagen Half.

 WWW   Mobil   Galleri 
 Træningstider 
 Glemt password   Kontakt